Párkapcsolat

8 szokás, ami a párterapeuták szerint a házasság végéhez vezet

Ajjajj! Nem is gondolnád, de sokszor a legártalmatlanabbnak tűnő szokásaid akár a párkapcsolatodat is tönkretehetik. Amerikai párterapeuták végre elmondták, mik azok a szokások, amik a leggyakrabban vetnek véget a házasságnak. Remélhetőleg rád egyik sem jellemző, de ha mégis, még mindig nem késő változtatni.

  1. A másik kibeszélése a háta mögött

Talán egyszerűbbnek tűnik a barátnődnek elmondani, ami zavar a másikban, így ugyanis elkerülhetsz néhány kisebb vitát, de a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy semmiképp ne tedd ezt, ha hosszú távra tervezed kapcsolatot.

Ez a rossz szokás gyakran kialakul a nőknél, már csak azért is mert a többiek is folyton ezt csinálják. A barátnős csevegés során gyakran azt hallod, hogy „az én párom ezt csinálja rosszul, az enyém meg azt.” Valamiért ilyenkor izgalmasnak tűnik panaszkodva beszélni a férjekről. Ne próbálj be állni a sorba, tiszteld annyira a párod, hogy a problémákat először vele osztod meg, még mielőtt egy negatív spirálba kerülsz, ami a kapcsolat kudarcához vezet.

  1. Folytonos (negatív) összehasonlítgatás

„A szomszéd fűje mindig zöldebb” -tartja a mondás.

Sajnos, mi nők gyakran esünk abba a hibába, hogy másokhoz hasonlítgatjuk partnerünket, és ezt rendszeresen hangoztatjuk is, ami a másik félnek elég kellemetlen tud lenni.

Ne hozd szóba, hogy bezzeg az exed mennyivel jobban kijött a szüleiddel, a barátnőd kedvese pedig egy igazi úriember. Koncentrálj inkább a szerelmed a pozitív tulajdonságaira és azt hangoztasd, elvégre Te ezt a férfit választottad, ami nem lehet véletlen. Valószínűleg a barátnőid legalább annyira irigykednek a párodra bizonyos tulajdonságai miatt, mint Te az övékre.

  1. A vitatkozás teljes hiánya

Akármennyire is összhangban vagytok, nincs két olyan ember, akik mindig mindenben egyet értenek. Ha mindig ráhagyod a másikra, hogy neki legyen igaza, ha nem nyilvánítasz véleményt, azt a szakértők a kapcsolat lassú halálának hívják. Ez ugyanis azt mutatja, hogy már nem vagy hajlandó energiát fektetni a problémák megoldásába, inkább nem is foglalkozol az egésszel. Ez persze nem azt jelenti, hogy minél többet veszekszel, annál jobb a kapcsolatod, de ha bánt valami, azt jobb szóba hozni és megbeszélni, mert idővel úgyis kibukik.

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.