Egészség

A tormalevelek kivonják a sót. A tormalevelek kenegetése segített a hát- és ízületi fájdalmaknál.

Itt az ideje, hogy megszabadulj a sótól.


amely felhalmozódott a szervezetben, és fájdalmas sólerakódásokhoz vezethet. Emlékeztetlek egy jól bevált receptre.

Vegyünk friss nagy tormaleveleket – 2 db. Lefekvés előtt mártsa őket mindkét oldalukon forró vízbe, és azonnal tegye a hátára, a nyakat megfogva. Tekerje be egy ruhával. Enyhe égő érzés lehet, de fájdalom nem jelentkezik. Az égési sérülések is kizárhatók.

Reggel óvatosan távolítsa el a leveleket – ha sok só van rajtuk, hamuvá porladnak. Nézze meg, hogy melyik területen van sok só. Annyi kezelést végezzen, ahányszor csak szükséges – a leveleken nem maradhat só.
A torma az egyetlen olyan növény, amely a bőr pórusain keresztül képes kivonni a sót.

A tormalevél bedörzsölés segített a hát- és ízületi fájdalmaknál

Kezdem az elején.
Vonattal mentem vidékre. A vagonajtó nyitva volt, azt hittem, sokáig nyitva marad. De amint ráléptem, az ajtók becsapódtak, és szó szerint belöktek a kocsiba. Négykézlábra estem, fájdalmat éreztem a hátamban. Azt hittem, könnyen megúsztam. De…

Estére a fájdalom egyre erősödött. Szombat reggel fájdalommal telve keltem ki az ágyból. Alig éltem hétfőig – egyenesen a sebészhez mentem. Az orvos tapintásra megállapította, hogy nincs törés, de azt mondta, hogy sokáig fog fájni. Felírt egy kenőcsöt, ami egyáltalán nem segített.
Úgy döntöttem, hogy elmegyek egy neurológushoz. Ő megerősítette a sebész diagnózisát, és diclofenac injekciókat és fizioterápiát írt fel. Az injekciók csak átmenetileg enyhítették a fájdalmat, míg a mágneses kezelés éppen ellenkezőleg, fokozta azt.

Szenvedésemet látva a húgom férje hozott egy keveréket, amely segített megszabadulni a hátfájásomtól. Csak kétszer dörzsöltem be – a fájdalom enyhült, és egy hét múlva teljesen elmúlt.

Most, amint fáj a hátam – dörzsölést használok.

Íme a receptje. Májusban, a fiatal, zöld torma leveleket vágja le, és tegye egy üvegedénybe. Öntsön rá vodkát vagy hígított alkoholt. Tegye sötét helyre 2 napra. A gyógymód készen áll. Vegyünk egy adag levelet, és dörzsöljük be vele a fájó részt. Ez a dörzsölés ízületi fájdalmakra is használható.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.