Egyéb

Ezen a fotón egy sárga macska rejtőzik. meg tudja találni?

Lloyd a macska ott van a képen, ha rögtön nem is szembeszökő. Egy férfi tette fel ezt a képet szunyókáló macskájáról. A macska, akit Lioydnak hívnak ott van és valójában nem is rejtőzik inkább csak békésen pihen. De van, aki nem látja meg a fát az erdőtől. Vagy a macskát a fától?

Miért is olyan nehéz megtalálni Lloydot? Ahogy ezt a szakértő elmagyarázza, azért mert bár Lloyd egy macska, mégis nagyon hasonlít színezetében a környezetéhez.

Az emberi szem a többi emlőshöz képest is viszonylag jó látással bír, szemei előre állnak, így térlátása is van és színeket is lát. Viszont az emberi szem leginkább a különbségeket látja.

A lovak például csak azt látják jól, ami közvetlenül elfőttük lévő V alakban van, két szemük inkább oldalra áll, látóterük így széles, de inkább homályos, csak a mozgásokat érzékelik jól. Ezért is ijednek meg könnyen, mert látják, ha valami megmozdul, de nem biztosak benne, hogy mi is az. A sasnak sokkal jobb a látása az embernél szemében ötször- hétszer annyi fényérzékelő receptor van, mint nekünk, amihez érzékelők kapcsolódnak és a látóidege is vastagabb, ezért látják meg kilométerekről is a fűben rejtőző nyulat.

Nézze csak meg és végül megtalálja Lloydot a macskát. Aki egyébként igen aranyos állat.

Ha pedig befejezte keresse meg a lenti képen az Iphone-t, amit a tulajdonosa egy szőnyegre ejtett.

Bevalljuk ez már sokkal nehezebb, mint Lloyd volt, de valahol ott fekszik a szőnyegen. Sokkal keményebb feladat megtalálni, legalább 4 percig kell pásztázni a szőnyeget, hogy megtalálja. De higgye el ott van! Amikor tulajdonosa leejtette, tudta, hogy leesett és így nem lehet máshol. De mégsem találta. Ki tudja talán az iphonoknak van egy láthatatlanná tevő funkciójuk?

Na megtalálta? Vagy úgy gondolják mostanra, hogy biztosan hazudunk? Pedig nem. Az Iphone ott van!

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.