Egészség

Ezt a 6 ételt azonnal el kell felejtenie, ha pajzsmirigyproblémái vannak

A pajzsmirigy megfelelő működésének biztosítása érdekében a legjobb megelőzés a hibás működés korai felismerése és a szakember azonnali tanácsának kérése. Figyelni kell arra is, hogy mit eszik. Ha pajzsmirigyproblémái vannak, kerülje ezt a 6 ételt.

1) Sült ételek

A sütés során transzzsírsavak keletkeznek, amelyek károsak a pajzsmirigy működésére. A különösen zsíros sült ételeket ezért kerülni kell.

2) Cukor

A cukor megemeli a vércukorszintet, ami nem tesz jót a pajzsmirigyproblémákkal küzdőknek. A cukros ételek a hasnyálmirigyre is negatív hatással vannak, ami végül inzulinrezisztenciához vezet. A cukros ételek a pajzsmirigyre is károsak, mivel csökkentik a hormontermelést, ami megakadályozza az anyagcsere megfelelő működését.

3) Kávé

A kávét a pajzsmirigybetegeknek is kerülniük kell. A mérsékelt kávéfogyasztás nem jelent különösebb problémát, de napi 2-3 csésze kimeríti a mellékveséket.

4) Káposztafélék

Káposzta, kelbimbó vagy brokkoli. Problémákat okozhatnak a jódhiányos betegeknél. Ha azonban a jódszint megfelelő, egy kis mennyiségű brokkoli nem okozhat problémát.

5) Szója

A szóját csak kis mennyiségben szabad fogyasztani, mert gátolja a pajzsmirigyhormon normális felvételét. Az orvosok azt javasolják, hogy szója fogyasztása esetén a pajzsmirigygyógyszert 4 óra elteltével kell bevenni, ennyi idő alatt bontja le a szervezet a szóját.

6) Glutén

A gluténtartalmú ételek azért is károsak, mert a gliadin nevű fehérjét a pajzsmirigy idegentestként kezeli, és az immunrendszer megtámadja, ami hányingert okoz.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.