Egészség

Ha tejben főzi, sokkal jobban erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet

Sokan szeretik a fokhagymát, mint fűszert vagy ételkísérőt, de kevesen tudják, hogy a fokhagyma nemcsak ízletes, hanem egészséges is. A fokhagyma tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek segítenek megelőzni és gyógyítani a különböző betegségeket.

Egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a fokhagyma fogyasztásának a tejben főzés. A tejben főtt fokhagyma lágyabbá és kellemesebbé teszi a fokhagyma ízét, valamint elősegíti a hatóanyagok felszívódását. A tejben főtt fokhagyma hasznos az egészségre, mert erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, javítja az emésztést és a bélflórát, védi a májat és a vesét, harcol a baktériumokkal és gombákkal. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, hogyan készíthetünk tejben főtt fokhagymát otthon, és milyen előnyei vannak ennek az egyszerű és olcsó házi gyógymódnak.

Hozzávalók és elkészítés:

Öntsön 1 csésze tejet egy kis lábasba, és tegye a tűzre. Amíg a tej forr, vegyünk 2 gerezd fokhagymát, és vágjuk nagyon apróra.
Amint a tej felforrt, adjuk hozzá a fokhagymát, vegyük le a tűzről, és fedjük le.
10 perc múlva kész az egészségmegőrző, és betegségelűző ital.

A fokhagymát tejjel hetente egyszer ajánlott fogyasztani, egyszerre 1 pohárral.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.