A fa vágódeszka nélkülözhetetlen konyhai eszköz. Bár minden használat után igyekszel tisztán tartani, nem garantált, hogy teljesen fertőtlenítve lesz.
Fedezd fel most a legjobb természetes módszert a fa vágódeszka alapos tisztításához.
Ez az eszköz tökéletes zöldségek, húsok és egyéb alapanyagok vágásához, anélkül, hogy károsítaná a konyhai munkafelületet.
A fa vágódeszkák esetében a kés használata karcolásokat okoz, amik elősegítik a szennyeződések beágyazódását a deszka rostjaiba.
Ráadásul, ha például tésztát készítesz, a felület gyorsan eltömődik liszttel, vízzel, olajjal és sóval. A deszka tisztítása gyakran bosszantó.
A szennyeződés mellett a nedvesség a penészedést és a kellemetlen szagok terjedését is okozhatja.
Hogyan oldhatod ezt meg?
A vágódeszka megfelelő fertőtlenítéséhez kövesd az alábbi lépéseket:
Szórd meg a felületet két teáskanál sóval, majd dörzsöld át egy fél citrommal, mintha természetes szivacs lenne.
Ügyelj arra, hogy a lé behatoljon a fa rostjaiba.
Tartsd a deszkát folyó víz alá, és öblítsd le.
Tisztítsd meg egy csepp mosogatószerrel és egy szivaccsal.
Ismételd meg a műveletet havonta egyszer.