Háztartás, Tippek

A legjobb természetes módszer a fa vágódeszkák fertőtlenítésére

A fa vágódeszka nélkülözhetetlen konyhai eszköz. Bár minden használat után igyekszel tisztán tartani, nem garantált, hogy teljesen fertőtlenítve lesz.

Fedezd fel most a legjobb természetes módszert a fa vágódeszka alapos tisztításához.

Ez az eszköz tökéletes zöldségek, húsok és egyéb alapanyagok vágásához, anélkül, hogy károsítaná a konyhai munkafelületet.

A fa vágódeszkák esetében a kés használata karcolásokat okoz, amik elősegítik a szennyeződések beágyazódását a deszka rostjaiba.

Ráadásul, ha például tésztát készítesz, a felület gyorsan eltömődik liszttel, vízzel, olajjal és sóval. A deszka tisztítása gyakran bosszantó.

A szennyeződés mellett a nedvesség a penészedést és a kellemetlen szagok terjedését is okozhatja.

Hogyan oldhatod ezt meg?

A vágódeszka megfelelő fertőtlenítéséhez kövesd az alábbi lépéseket:

Szórd meg a felületet két teáskanál sóval, majd dörzsöld át egy fél citrommal, mintha természetes szivacs lenne.
Ügyelj arra, hogy a lé behatoljon a fa rostjaiba.
Tartsd a deszkát folyó víz alá, és öblítsd le.
Tisztítsd meg egy csepp mosogatószerrel és egy szivaccsal.
Ismételd meg a műveletet havonta egyszer.