Bár tudjuk, hogy a feldolgozott élelmiszerek mennyire károsak, még mindig ezek a kedvenc ételeink. Feldolgozott és genetikailag módosított élelmiszerek, junk food, cukorbombák – folyamatosan károsítják a szervezetünket, és a legrosszabb az, hogy észre sem vesszük. Az egészségtelen élelmiszerek ijesztő mértékben változtatják meg a szervezet pH-értékét.
Az emberi test alapvetően lúgos, de mi folyamatosan a természet ellenében járunk el, és egyre savasabbá tesszük. Miért részesítjük előnyben az egészségtelen ételeket az egészséges gyümölcsökkel és zöldségekkel szemben? A savas pH gyengíti az immunrendszert, és a szervezetet fogékonyabbá teszi a betegségekre.
Lúgosító élelmiszerek
Ha egészségtudatos, valószínűleg mindent meg tesz azért, hogy egészséges maradjon. Ebben szeretnénk segíteni azzal, hogy bemutatjuk az öt leglúgosítóbb élelmiszert. Nem kell betegnek lenni ahhoz, hogy egészséges ételeket fogyasszon. Épp ellenkezőleg, adhat a szervezetének egy kis lökést, hogy a legjobbat hozhassa ki magából!
1) Mángold
Az egyik leglúgosítóbb növény, amely véd a vírusok, baktériumok és szabad gyökök ellen.
2) Dinnye
Remekül méregtelenít, ráadásul a pH-értéke is csodálatos, átlagosan 8,5. Fogyassza rendszeresen ezt a szuperélelmiszert, mindegy, hogy melyik fajtát választja, ugyanazok az előnyei. A görögdinnye is kiváló! Ez a gyümölcs rostokban gazdag, és 92%-ban tartalmaz vizet.
3) Hajdina
Ha még mindig búzát eszik, az valószínűleg azért van, mert még nem próbálta ki a hajdinát. Tápanyagai energiával töltik fel és egész napra eltelítik az embert. Egyen több hajdinát, hogy erősítse az immunrendszerét és fenntartsa a jó keringést.
4) Olívaolaj
Igen, mindenki tudja, hogy az olívaolaj mennyire egészséges, de az ismétlés a tudás atyja! Az olívaolaj több E-vitamint és egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz, mint bármely más élelmiszer a világon.
5) Lenmag
Ezek a magvak lúgosak, magas rosttartalmúak és tele vannak E-vitaminnal. Gyulladáscsökkentő tulajdonságaik enyhítik a menopauzában lévő nők hőhullámait.
Egyéb lúgos élelmiszerek
- Avokádó: tele van egyszeresen telítetlen zsírsavakkal, amelyek erősítik a szívet.
- Banán: hihetetlen szuperélelmiszer.
- Bogyós gyümölcsök: antioxidánsokban gazdagok.
- Sárgarépa: béta-karotint tartalmaz, amely köztudottan javítja a látást.
- Fokhagyma: szabályozza a vérnyomást.
- Brokkoli: csökkenti a koleszterinszintet.
- Szőlő: multivitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek hatásosak a magas vérnyomás ellen.
- Ananász: segít az egészséges fogyásban.
- Citrom: a leghatékonyabb lúgosító élelmiszer. A citrusfélék megelőzhetik a megfázást, a köhögést és az influenzát.
- Kelbimbó: erős rákellenes hatással bír.
- Savanyú káposzta és más erjesztett élelmiszerek: fontos probiotikumokat tartalmaznak.
- Karfiol: kiválóan helyettesíti a kenyeret.
- Grapefruit: gazdag A- és C-vitaminban.
- Alga: vasban gazdag és csökkenti a savasságot.
- Uborka: 90%-ban víz, egészségesen és fiatalon tartja a bőrt.
- Petrezselyem: méregteleníti a beleket.
- Mangó: tisztítja a vastagbelet.
- Spenót: vitaminokban gazdag.
- Narancs: véd a megfázás ellen
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.