A meleg, tápláló húslevesek és levesek felgyorsítják a megfázásból való felépülést – ez bizonyított tény. Próbálja meg a szokásos csirkelevest még hatékonyabb terápiás fokhagymalevessel helyettesíteni.
A fokhagymaleves előnyei megfázás esetén
Ez az étel erős antimikrobiális hatással rendelkezik, aminek köszönhetően a gyógyulás sokkal gyorsabb. Már az első adag után észrevehető javulás az állapotban: láz, fejfájás, ízületi fájdalom eltűnik , csökkenti a hőmérsékletet, jobb légzés az orron, több erő.
Az elkészítéshez szükség lesz:
- 5 gerezd fokhagyma;
- 50 ml olívaolaj;
- 2 evőkanál vaj;
- 2 kis hagyma;
- 0,5 csésze zöldség- vagy csirkehúsleves (közepes erősségű);
- egy csokor friss fűszernövény (koriander, bazsalikom stb.);
- 2 teáskanál szárított kakukkfű;
- fűszerek, zsemlemorzsa.
Hogyan kell főzni:
1) A fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajban addig hevítjük, amíg az illata érezhetővé válik, és a színe megváltozik. A daraboknak enyhén sárgának kell lenniük.
2) Vegyük ki egy tányérra, és a fokhagymás olajon pirítsuk sárgára az apróra vágott hagymát.
3) Ezután egyesítsük a hagymát és a fokhagymát, és villával pépesítsük, majd adjuk hozzá a forrásban lévő húsleveshez.
4) Szárítsuk meg a zsemlemorzsát, vágjuk össze a zöldeket. Tálalás előtt szórjuk meg vele a levest majd fűszerezzük.
5) Naponta 3-4 alkalommal, kis adagokban fogyasszuk melegen.
Fokhagymaleves akut légúti fertőzéseknél ellenjavallt, ha allergiás az étel összetevőire, valamint súlyosbodott bármilyen emésztőrendszeri betegsége van. (különösen a gyomorfekélynél).
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.