Csak iktassa be őket az étrendjébe, és pillanatok alatt érezni fogja az eredményeket!
A szervezetünk arra van programozva, hogy megszabaduljon a húgysavtól. A probléma azonban az, hogy ha a sav nagy mennyiségben termelődik, különböző egészségügyi problémák kialakulását idézi elő: vesekő, ízületi fájdalom, köszvény és még sok más.
Amikor rendszeresen nagy mennyiségű állati fehérjét fogyasztunk, a szervezetünk egy purin nevű anyagot hoz létre, és ez az, ami húgysavkristályokat termel.
Legrosszabb esetben a szervezetünk hiperurikaemiás állapotba kerül, és ebben az esetben a következőket szenvedhetjük el:
- Metabolikus acidózis.
- Bőrproblémák.
- Ízületi fájdalmak.
- Vesebetegség és vesekő.
- Leukémia.
- Cukorbetegség.
- Köszvény.
Szerencsére vannak olyan élelmiszerek, amelyek segítenek a húgysav legyőzésében! Mi pedig a 10 leghatékonyabbat ajánljuk, amelyeket érdemes rendszeresen fogyasztani.
1) Brokkoli és uborka.
Ezek a zöldségek csökkenthetik a húgysavtermelést és a kristályok képződését. Ezek általában az ízületeink körül képződnek, ami fájdalmat és ízületi deformitást eredményez.
2) Banán.
A banán káliumban gazdag, ami nagyon fontos a szervezet húgysavszintjének csökkentésében.
3) Sárgarépa.
A nyers sárgarépa rendszeres fogyasztásával elkerülheti a húgysav felhalmozódását, és javíthatja általános egészségi állapotát is.
4) Cseresznye.
Ez a finom bogyós gyümölcs normalizálhatja a húgysavszintet. Mivel egy antocianin nevű anyagot tartalmaz. Emellett megakadályozza a kristályok kialakulását az ízületeink körül.
5) Víz.
A víz fogyasztásával nemcsak a húgysavszintet csökkenthetjük, hanem a salakanyagokat és a méreganyagokat is eltávolíthatjuk a szervezetünkből.
6) Zeller.
A zeller gyakori fogyasztásával elkerülheti a húgysav okozta további szövődményeket, és csökkentheti a húgysavszintet is.
7) Alma.
Az alma rendszeres fogyasztásával méregtelenítheti szervezetét. Ez is segít a felesleges húgysav kiürítésében.
8) Citrom.
A citromos víz rendszeres fogyasztása segíthet a húgysav eltávolításában és számos egészségügyi probléma elkerülésében. Igyon citromos vizet 30-40 perccel minden étkezés után.
9) Zöld tea.
A zöld tea fogyasztása csökkenti a köszvény kialakulásának kockázatát, és küzd a hiperurikaemia ellen is. Naponta 1-2 csésze zöld tea fogyasztása ajánlott.
10) Nyers hagyma.
A szervezetben lévő túlzott húgysavszintet elkerülhetjük, ha nyers hagymasalátát fogyasztunk, amelyet csak citromlével és egy kevés olíva- vagy lenmagolajjal fűszerezünk.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.