Egészség, Háztartás

Helyezze a párnája alá, és aludjon nyugodtan. Ez egy nagyszerű módja az ágyi poloskák elleni küzdelemnek

Az ágyi poloskák utálatos élősködők, amelyeket nehéz kiirtani, ha egyszer bejutottak az otthonunkba. Van azonban 2 olyan fűszer, amelynek szagától ezek a lények nagyon félnek. Ebben a cikkben megismerhet egy olcsó házi gyógymódot az ágyi poloskák ellen!

Hogy néz ki egy ágyi poloska?

Az ágyi poloskák olyan apró rovarok, amelyek emberek vagy állatok vérével táplálkoznak. Az ágyban, bútorokban, szőnyegekben, ruhákban és más helyeken telepedhetnek meg, és éjszaka a legaktívabbak. Lapos, ovális alakú, barnás-rózsaszínű rovarok. Az ágyi poloskáknak nincsenek szárnyaik, ezért állatok vagy emberek szállítják őket egyik helyről a másikra. Általában egy egész éjszakai utazás után jutnak be otthonunkba – a holmikon vagy a ruháinkon keresztül. A bolhák akkor is bejuthatnak otthonába, ha olyan használt bútorokat visz be, amelyek már tartalmazzák ezeket a rovarokat. A bolhák egyik lakásból a másikba is átvándorolhatnak, ha az épület vagy a szálloda fertőzött. Ami még rosszabb, az ágyi poloskák akár hetekig is kibírják táplálkozás nélkül. Ez megnehezítheti, hogy észrevegyük a jelenlétét az otthonunkban. Valójában több hétbe is beletelhet, mire észreveszi, hogy baj van. Ráadásul az ágyi poloskák nagyon gyorsan szaporodnak. Egy nőstény akár három-négynaponta is rakhat tojásokat.

Házi szerek az ágyi poloskák ellen – így szabadulhat meg tőlük…

Lehet, hogy bizonyos okok miatt ódzkodik attól, hogy szaküzletekben kapható termékeket válasszon az otthonában lévő ágyi poloskák kiirtására. Talán kisgyermekei vannak, és fél erős vegyszereket használni. Vagy csak nem akar túl sok pénzt költeni rá. Az ágyi poloskák elpusztításának jó módja, ha gőzzel vagy forró vízzel pusztítja el őket. A magas hőmérséklet nagyon hatékonyan pusztítja el őket. Ez a módszer mind a kifejlett bolhák, mind a petéik ellen nagyszerű. Érdemes tehát minden velük fertőzött felületet gőzölős vasalóval vagy hasonló eszközzel áttörölni. Alternatív megoldásként egyszerűen mosson ki mindent, amit a mosógépbe tehet. És mindenképpen válasszon magasabb hőmérsékletet, mint a szokásos 60°C.

…és íme, hogyan távolítsuk el a nehezen hozzáférhető helyekről

Előfordul, hogy nem könnyű gőzzel megtisztítani egy felületet. Ilyenkor érdemes bevetni egy trükköt, és az ágyi poloskákat illatukkal elriasztó fűszerek egyikére hagyatkozni. A kurkuma nagyon jól működik erre a célra, ahogy a szegfűszeg is! Nem kell mást tennie, mint megszórni bármelyik termékkel azokat a területeket, ahonnan el akarja űzni az ágyi poloskákat. De ne feledje, hogy a fűszerek nem ölik meg őket, csak arra késztetik őket, hogy máshová költözzenek.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.