A legtöbb ember nem tudja, hogy az asztali sót körülbelül 650 Celsius-fokon szárítják. Az éttermekben kínált asztali só nagy része 97,5%-ban nátrium-klorid (NaCl), amelyet a szervezetünk nem tud teljesen megemészteni, és amely gyulladást és más krónikus betegségeket okozhat.
A Himalája só ezzel szemben kiváló alternatívája az asztali sónak, amely tökéletesen alkalmas emberi fogyasztásra. Az óceáni sóval ellentétben a valódi Himalája só évmilliók óta „pihen”, ahol védve van a méreganyagoktól és szennyeződésektől. A legjobb az egészben, hogy a Himalája só 84 olyan természetes ásványi anyagot tartalmaz, amelyek a szervezetünkben is megtalálhatóak.
A Himalája só előnyei:
- segít fenntartani az egészséges vér- és májműködést
- csökkenti az izomgörcsök előfordulását
- szabályozza a szervezet vízháztartását
- fenntartja a sejtek ideális pH-egyensúlyát
- segít fenntartani a normál vércukorszintet.
- javítja a szív- és tüdőműködést
A jód szerepe az egészséges pajzsmirigyműködésben
A jód elengedhetetlen az egészséges pajzsmirigyműködéshez. Ahhoz, hogy fontos funkcióit (anyagcsere-szabályozás, méregtelenítés stb.) el tudja látni, a szervezetnek elegendő mennyiségű jódra van szüksége.
A jódhiány a következő tüneteket okozhatja:
- anyagcserezavarok
- elhízás
- idegesség, depresszió
- a pajzsmirigyek duzzanata
- a mirigyek megnagyobbodhatnak
- az immunrendszer gyengülése
Jódot tartalmazó élelmiszerek:
- Halak és tenger gyümölcsei
- Tengeri uborka, áfonya, eper.
- Burgonya
- Himalája só
- Dió, brazil dió, pekándió
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.