Háztartás

Tegye ezt a mosógép ajtajának gumis zárózsebébe. A szennyeződés és a penész gyorsan eltűnik!

A mosógép olyan háztartási gép, amelyet rendszeresen elfelejtünk tisztán tartani. Valószínűleg azért, mert azt gondoljuk, hogy ha eltávolítja a szennyeződéseket a ruhákról, akkor önmagát is megtisztítja. Tudja meg tehát, hogyan tisztítsa meg mosógépét, és hogyan távolítsa el a penészt.

Sajnos a mosógép tisztítása és karbantartása nem egyszerű. Gyakran a penészesedés oka a túlzott nedvesség. A mosógép ajtajának gumija élőhelyet biztosít a baktériumoknak és gombáknak, amelyek gyakran ott élnek. Ez egy nagyon fontos része a mosógépünknek, más néven tömítés vagy perem. Ez a rész általában gumiból készül, ami tovább segíti a penész gyorsabb elszaporodását.

Miért fontos, hogy megtisztítsuk a mosógépem ajtaján lévő gumit?

Előfordul, hogy régóta vagy a mosógépünk megvásárlása óta nem fordítottunk figyelmet az ajtó gumijára. Meg kell értenünk, hogy a rendszeres higiénia és mosás mennyire fontos az egészségünk, a ruháink és a mosógép hosszú élettartama szempontjából. Ez az ajtógumi szigeteli a vizet és felfogja a szennyeződéseket. Érdemes tudni, hogy a magas hőmérséklet ellenére a gumiban felhalmozódó penész a mosás során a ruháinkra is rákerülhet.

Hogyan távolítsuk el a penészt a mosógépből?

Egy tekercs konyhai papír és fehérítőszer jól jön ehhez a módszerhez. Ne felejtsen el védőkesztyűt viselni. Most öntse a fehérítőt egy papírtörlőre, és helyezze az ajtótömítések közé. Ideális esetben az egész ajtótömítő gumit kibéleli ezekkel a fehérítővel átitatott papírtörülközőkkel. Végül várjon néhány órát, amíg a fehérítő hatni kezd, majd távolítsa el a papírt, és hagyja megszáradni a gumit. A fehérítő hatékony és olcsó termék, amely tökéletesen tisztítja és fertőtleníti az ajtótömítő gumit.

Ne felejtse el rendszeresen tisztítani a mosógépét

Egy házi készítésű és olcsó termék, a citromsav segítségével érdemes megtisztítani a mosógép belsejét. Egyszerűen adjunk 7-8 evőkanál citromsavat a dobba, és indítsuk el az üres mosógépet. Használhat ecetet is, amely kiválóan tisztít, és eltávolítja a szennyeződéseket és a penészt, valamint fertőtleníti a mosógép dobját. A legjobb, ha por tartály helyett a mosógép dobjába önti, vagy egy pamutkendőt áztat bele, és mosás előtt a dobba teszi. Ezután egyszerűen kapcsolja be az üres mosógépet.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.