Egészség

Tudományos tanulmányok megerősítették az erjesztett cékla csodálatos előnyeit….

110 évvel ezelőtt Ilja Mecsnyikov Nobel-díjat kapott kutatásaiért, amelyek bebizonyították, hogy az úgynevezett „egészséges” baktériumok növelik a várható élettartamot.

Az erjesztett élelmiszerek valóban rendelkeznek olyan egészségfejlesztő, valamint helyreállító tulajdonságokkal, amelyek korábban egyáltalán nem, vagy csak kis mennyiségben voltak jelen bennük.

A fermentált cékla elismert, hatékony gyógyszer az emésztési problémák és az ételallergiák elleni küzdelemben. Rendszeres fogyasztása segít megelőzni számos rákos sejt megjelenését. És otthon is elkészítheti.

Az erjesztett cékla előnyei

Az erjesztés egyszerű módja a hasznos anyagok biológiai hozzáférhetőségének növelésének, hasznos enzimekkel és baktériumokkal való gazdagodásának. Az orvosok széles körben javasolják a nyers cékla használatát, de ne vigyük túlzásba a mennyiséget.

Erősíti a szívet a készítményben lévő nitrátoknak köszönhetően.
Növeli a sportolók edzésének és állóképességének hatékonyságát.
Rákellenes, valamint immunstimuláló tulajdonságokkal rendelkezik.
Növeli a szervezet védekező reakcióit.
Minimalizálja a stroke kialakulását.
Megakadályozza a magzati rendellenességek kialakulását.
Enyhíti a reggeli rosszullétet.

Természetesen nem minden erjesztett zöldség egyformán előnyös. Csak akkor gazdagítják a szervezetet, ha az erjesztés természetes úton történik. A közönséges só és víz is megteszi a hatását.

Hogyan kell elkészíteni az erjesztett céklát?

Hozzávalók:

  • 6 cékla
  • 500 ml víz
  • 0,5 teáskanál tengeri só
  • 1 fahéjrúd
  • mustármag, édesköménymag ízlés szerint
  • szegfűszeg ízlés szerint

Elkészítés:

Mossuk meg a céklát. Süssük 1,5 órán át 200 °C-on.
Amikor a zöldség kihűlt, hámozzuk meg. Vágjuk csíkokra.
Oldjuk fel a sót a vízben.
Öntsük egy széles nyakú üvegbe. Töltse meg az üveget sóoldattal. Adja hozzá a fűszereket. Fedje le az üveget műanyag fedéllel. Áztassa 3 napig. Ezután használja fel, és tárolja a hűtőszekrényben.

Ha az erjedés során a céklán filmréteg vagy hab képződik, egyszerűen távolítsa el. A megfelelően erjesztett cékla pácának mindig kellemes íze van. Amint az edényt a hűtőszekrénybe teszi, az erjedési folyamat befejeződött.

A kész terméket ugyanúgy felhasználhatja, mint korábban: például kedvenc salátája elkészítéséhez. Csak próbáljon ki egy darabot – garantáljuk, hogy finom lesz. Töltsön minimális időt az elkészítéssel, és fogyassza élvezettel.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.