Háztartás

Villával tisztítom a WC-t. Hálás leszel ezért a trükkért

A vécé villával való tisztítása nem vicc, hanem remek módszer a vécé legproblémásabb részeinek megtisztítására. Áldozza be az egyik evőeszközét, és nem fogja megbánni.

Manapság már léteznek olyan flakonos tisztítószerek, amelyeket arra terveztek, hogy a WC legnehezebben hozzáférhető részeit is megtisztítsák. Maga a folyadék fertőtleníti a teret, de mechanikusan is le kell mosni a szennyeződéseket. A hagyományos WC-kefe túl durva, és egyszerűen nem hatékony a rongyokat a résekbe helyezni. Van egy nagyszerű szivacsos-villás trükk, amit minden háziasszonynak ismernie kell.

Hogyan készítsünk egy speciális „szivacsot” a WC tisztításához?

Mindössze két dologra van szüksége: egy régi villára és egy mosogatószivacsra. Biztosan van néhány ilyen evőeszköz a házadban, ami egy régi készletből származik. Vágja ketté a mosogatószivacsot. Egy késsel vágja le a kemény oldalát – csak a szivacs puha része maradjon meg. Helyezze a szivacsot egy villára, hogy ne csússzon le róla tisztítás közben. A villát kissé meghajlíthatja azon a ponton, ahol a szivacs véget ér és a nyél kezdődik. Ha minden készen áll, akkor áttérhet a WC tisztítására.

Hogyan tisztítsam a WC-t villával?

Fogalma sincs, mennyi szennyeződés lapul a vécécsésze pereme alatt. Ez a terület különösen elhanyagolt, mert olyan nehéz tisztítani. Persze, lépésről lépésre megteheti, de mi értelme? Nedvesítse be a szivacsot a villán, és öntsön rá tisztítószert. Csúsztassa a villát a perem alá, és kezdje el mozgatni, majd húzza ki. Valószínűleg a szivacsot csúnya szennyeződések fogják borítani, amelyek hetekig vagy akár hónapokig felhalmozódnak ott. Törölje át a WC teljes felületét, és húzza le az öblítőt, ami tovább tisztítja a szennyeződéseket a nehezen hozzáférhető helyekről. A legvégén a WC-kefével az egész területet megtisztíthatja.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.