A sót sok éven át fűszerként használták az ételek ízének javítására. Tulajdonságainak mélyebb elemzése azonban kimutatta, hogy a só háztartási célokra is felhasználható. Az információk szerint a sónak számos felhasználási módja létezik. Íme néhány közülük!
1) Rácsok tisztítására
Öntsön egy marék sót a grill szennyezett felületére, és kezdje el égetni. Ezután távolítsa el a sót, és alaposan tisztítsa meg a felületet.
2) Megszünteti a rossz cipőszagot
Tegyen egy kevés sót egy szövetzacskóba, és tegye minden cipő belsejébe. Ez segít felszívni a rossz szagot.
3) Eltávolítja a paradicsomszósz nyomait
Szórjon egy kis sót a folt felületére, és hagyja állni 20 percig, így a só felszívja a kiömlött paradicsomszószt, és megkönnyíti a folt tisztítását.
4) Megakadályozza a hangyákat
Szórjon egy kis sót arra a területre, ahol a hangyabolyokat észlelte. Nem szabad, hogy több megjelenjen.
5) A só segít megakadályozni a gyümölcsök és zöldségek sötétedését
Áztassa a feldarabolt almát vagy burgonyát sós vízben, és nem fognak besötétedni.
6) Eltávolítja a fokhagymaszagot a kezéről
Ha fokhagymát vagy hagymát aprít, dörzsölje be nedves kezét egy kis sóval, majd mossa meg.
7) Kioldja a dugulást a csövekből
Keverjen össze 1/4 csésze sót ugyanannyi szódabikarbónával. Öntse a keveréket a lefolyóba. Várjon 30 percet, majd öblítse le jól forró vízzel.
8) Eloltja a tüzet a konyhában
Öntsön egy kis mennyiségű sót a nyílt lángra, hogy gyorsan eloltsa azt.
9) Adjon sót a tejszínhez
Adjon hozzá egy csipetnyi sót, amikor tejszínt ver, hogy nagyobb mennyiséget kapjon.
10) Véd a forró olaj ellen
Burgonya vagy más zöldség sütése előtt adjunk egy kis sót az olajhoz, hogy megakadályozzuk, hogy az olaj forrón fröcsköljön.
A só nemcsak főzéshez, hanem a háztartási munkákhoz is remekül használható!