A megoldás négy könnyen hozzáférhető összetevőből áll.
A tűzhely tisztítása ijesztő feladatnak tűnhet, hiszen zsiradék, ételmaradékok és makacs szennyeződések halmozódnak fel rajta, de a szakértők kitaláltak egy hatékony és megfizethető otthoni módszert a tűzhely tisztítására, amelyhez hétköznapi háztartási alapanyagokat használhatunk.
Házi készítésű megoldásuk négy könnyen beszerezhető összetevőből áll: szódabikarbónából, ételecetből, folyékony mosogatószerből és vízből.
A tisztítópaszta elkészítéséhez fél csésze szódabikarbónát fél csésze vízzel kell összekeverni egy tálban, hogy sűrű állagú legyen.
Ezután adjon hozzá egy evőkanál folyékony mosogatószert, amíg a keverék homogénné nem válik. Ha az illatos tisztítószereket kedveli, egyszerűen adjon hozzá 5-10 cseppet a kedvenc illóolajából.
A paszta felviteléhez oszlassa el bőségesen a főzőlap felületén, különös figyelmet fordítva az erősen zsíros vagy odaégett ételeket tartalmazó területekre.
Ezután öntsön negyed csésze ételecetet egy szórófejes flakonba, és enyhén fújja be vele a felhordott pasztát. A szódabikarbónával való reakció hatására a paszta enyhén pezsegni fog, ami segít eltávolítani a makacs lepedéket.
Ezután hagyja az oldatot 15-20 percig hatni, hogy az összetevők hatékonyan lebontsák a makacs foltokat.
Egy szivaccsal vagy puha ruhával óvatosan, körkörös mozdulatokkal törölje át a főzőlapot. A szódabikarbóna súroló hatása segít eltávolítani a maradék szennyeződéseket anélkül, hogy megkarcolná a felületet.
Végül nedvesítsen meg egy tiszta ruhát vízzel, hogy letörölje a pasztát és eltávolítsa a szennyeződéseket. A csíkok elkerülése érdekében törölje át a felületet egy másik tiszta, száraz ruhával.