Ismerje meg ezt a 4 módszert a petrezselyem tartósítására. Nem kell minden alkalommal petrezselymet vásárolnia, így mindig kéznél lehet friss petrezselyem. Választhatja, hogy cserépben termeszti, vagy egyszerűen csak követi az alábbi technikák egyikét.
4 módja a petrezselyem tartósításának: nem fagyasztva
Ha az olyan aromás fűszernövények, mint a petrezselyem tartósításáról van szó, nem a fagyasztás az egyetlen módszer.
Az 1. számú technika
Egyszerűen tegye a petrezselymet egy pohár vízbe, és tegye hűtőbe. A hűtő zöldségtárolójában való tároláshoz műanyag ételzacskóba is teheti.
A 2. számú technika
Ahhoz, hogy a petrezselymet néhány napig frissen tartsa, egyszerűen áztassa be a szárával együtt egy tál vízbe. Ezután tegye világos helyre, a közvetlen napfénytől távol.
Ehhez a 3. módszerhez egy konyhai papírtörlőre van szüksége
Tekerje be a szárak végeit egy nedves papírtörlőbe;
Tegye egy zacskóban a hűtőszekrénybe;
A petrezselyem egy hétig friss marad.
A 4. módszer
Ez az utolsó technika az olaj használatával jár.
Mossa meg a petrezselymet, és jól szárítsa meg;
Tegye egy légmentesen záródó üvegbe, és öntsön rá olajat;
Tegye a hűtőbe, és kész.