Fedezze fel ezt a 4 természetes tippet a konyharuhák fertőtlenítéséhez. A konyharuhák újra olyanok lesznek, mintha újak lennének.
4 természetes tipp a konyharuhák fertőtlenítéséhez
A konyharuhák állandóan érintkeznek a felületeken lévő szennyeződésekkel, valamint a nedvességgel. Ezért mondják róluk, hogy a legpiszkosabb tárgyak a lakásban.
Tisztításukhoz választhatja ezt a 4 környezetbarát alternatívát. Először is használhat citromot és ecetet az alábbiak szerint:
Tegye két citrom levét egy lavór forró vízbe;
Adjon hozzá néhány evőkanál ecetet;
Mártsa a ruhákat a vízbe, és áztassa néhány órán át;
Öblítse ki és akassza fel száradni.
Ezután használhat forró vizet és teafaolajat. A módszer nagyon egyszerű, hiszen csak fel kell forralni egy kis vizet, és hozzáadni néhány csepp illóolajat.
Tegye az oldatot egy lavórba, és áztassa bele a konyharuhákat, amíg a víz ki nem hűl.
A 2 másik alternatív megoldás
A konyharuhák fertőtlenítésére használhat Marseille szappant is. Ez egy klasszikus termék antibakteriális és folteltávolító tulajdonságokkal.
Használatához dörzsölje közvetlenül a makacs foltokra, majd merítse a kendőt egy forró vízzel teli lavórban 30 percre.
Végül használhatja a szódabikarbóna és az ecet kombinációját az alábbiak szerint:
Öntsön forró vizet egy lavórba;
Adjon hozzá szódabikarbónát és ecetet;
Mártsa a ruhát néhány órára a vízbe;
Félóránként dörzsölje át a piszkos ruhákat, és csodálja az eredményt.
Hogyan lehet megszabadulni a makacs foltoktól?
Ha makacs foltokat vesz észre a konyharuháin, használhat hidrogén-peroxidot.
Ez a fehérítő oldat visszaállítja a fehér anyag fehérségét. Egyszerűen öntsön egy pohárral a forró vízzel teli lavórba, és merítse bele a konyharuhákat néhány órára, mielőtt leöblítené és megszárítaná.
A hidrogén-peroxid mellett használhat ammóniát is. Kerülje azonban, hogy a konyharuha túl sokáig érintkezzen a szerrel, mert ez károsíthatja a szálakat.
Használatához keverjen össze forró vizet és ammóniát, és merítse bele a ruhákat. Legfeljebb 30 percig hagyja hatni, majd mossa ki a gépben.