Nézze meg ezt a 4 tippet a hűtőszekrény rendszerezéséhez és a hatékony tárolás biztosításához. Így csökkentheti az élelmiszer pazarlást, és elkerülheti a lejárt termékek fogyasztásának kockázatát.
A hűtőszekrény tartalmának jó megszervezése
A pazarlás elkerülhető a bevásárlólista megfelelő előzetes elkészítésével. Vagyis össze kell állítani a hétre tervezett ételek és az összes szükséges hozzávaló listáját. Így elkerülheti, hogy pénzt költsön felesleges vásárlásokra.
Tárolás zónánként
Egyes élelmiszerek csak alacsony hőmérsékleten tárolhatók, mások viszont nem. Lényeges, hogy minden egyes élelmiszer-kategóriának tudja a megfelelő helyet.
Tartsa szem előtt, hogy az ajtó a legkevésbé hideg terület, ellentétben az aljával, amely hidegebb. Az alsó polcok hidegebbek, mint a felső polcok.
Mit tegyünk a fiókokba
A friss gyümölcsöket és zöldségeket csak a fiókokba tegye, hogy minél tovább frissen tartsa őket. Egy tipp, hogy tegyen szivacsot a fiókokba, hogy magához vonzza a nedvességet.
Egy másik fontos tipp, hogy a gyümölcsöket és a zöldségeket különítsük el. Egyes fajták ugyanis etilént bocsátanak ki, ami segít a zöldségeknek hamarabb megöregedni.
Mit tegyünk az ajtóba?
Az ajtó a hűtőszekrény legkevésbé hideg része, és a víz, az üdítők, az alkohol és a gyümölcslevek tárolására szolgál.
Mit tegyünk felülre?
Tegye oda a tojást, a finomított sajtokat és a kolbászokat. Ezek azok az élelmiszerek, amelyeket a legtöbbet fogyasztanak, és amelyek még a minőségmegőrzési idő előtt elfogynak.
Mit tegyünk a köztes zónába?
Tegyen oda főtt ételeket, tejet, friss sajtokat, friss kolbászokat, mozzarellát, és joghurtokat.
És mit tegyen a legalsó zónába?
Ideális hely a friss hús és hal tárolására.