Tudta, hogy a főtt burgonya hámozása mindössze 5 másodpercig tart? Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan.
Hogyan kell a burgonyát megfőzni?
A burgonya az egyik legsokoldalúbban felhasználható zöldségféle. Valójában sokféle elkészítési módhoz használható.
Lehet sütni, párolni, vagy főzni. A gyerekek különösen kedvelik a sült változatokat, amelyeket majonézes mártással és ketchuppal tálalnak.
Van azonban egy másik módja is a burgonya elkészítésének, amelyből sokféle étel készíthető. A főtt krumpliból sokféle étel készíthető.
Az egyetlen hátránya, hogy időt kell szánni a hámozásra, ami fárasztóvá teszi a feladatot. Szerencsére ezzel az okos technikával felgyorsíthatja a dolgot.
Ezzel a technikával 5 másodperc alatt meghámozhatja a burgonyát
Ehhez pontosan kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:
Készítse elő a forrásban lévő vizet;
Egy késsel vagy ollóval vágjon körbe a burgonyát a közepénél;
Ügyeljen arra, hogy a bemetszés fél centiméternyit menjen bele a zöldségbe;
Főzze a burgonyát a szokásos módon forró vízben;
Ellenőrizze az állagot egy villa hegyével;
Szűrje le, és tegye egy tál jeges vízbe;
Vegyen egy burgonyát, és két ujjal csípje össze mindkét félgömböt;
Könnyedén, varázsütésre eltávolíthatja a héját.
A jeges víz hősokkot okoz, amely megállítja a főzési folyamatot. Megakadályozza azt is, hogy megégesse magát.