A tűzhely gombjai ugyanúgy hajlamosak a szennyeződésre, mint a készülék főzőfelülete. Az ételnyomok és a zsírfoltok gyorsan felhalmozódnak rajtuk. Könnyen, percek alatt, agresszív vegyszerek használata nélkül is megtisztíthatod őket.
1) Mosogatószeres pancsolás
Kapj elő egy lavórt, töltsd meg forró vízzel, és cseppents bele pár csepp mosogatószert. Dobd bele a gombokat ázni tíz percre, vagy itasd át egy rongyot, és burkold be őket. Kis idő múlva töröld át szivaccsal – a zsír magától megadja magát.
2) Szódabikarbóna és ecet: a szuper páros
Egyenlő arányban keverd össze ezt a két csodaszert, és készíts belőle pasztát. Kend a koszos részekre, várj öt percet, majd szivaccsal szedd le a maradékot. Zsír? Volt, nincs!
3) Szappan és meleg víz: egyszerű, de nagyszerű
Fogj egy darabka mosószappant, reszeld le, és oldd fel forró vízben. Ha ez túl bonyolult, használj folyékony szappant, és egyszerűen töröld át vele a gombokat. Ez a módszer kíméletes, mégis hatékony.
4) Hidrogén-peroxid és szódabikarbóna: a keményeknek
Keverj össze két evőkanál szódabikarbónát egy evőkanál hidrogén-peroxiddal. A masszát kend a makacs foltokra, várj 10 percet, majd töröld le. A zsír sem fog ellenállni!
5) Citromlé és só: a frissítő megoldás
Egy citrom levét keverd össze két evőkanál sóval. Kend fel a pasztát a gombokra, várj tíz percet, majd egy puha kefével dörzsöld át. Nemcsak tiszta lesz, de még finom citromillat is marad utána!
És tessék, a gombjaid olyan csillogóak lesznek, hogy szinte rád kacsintanak!