A szagok érzékelése szubjektív, és ami Önnek normálisnak tűnik, azt más emberek másképp érzékelik.
Néha ártalmatlannak tűnő apróságok is váratlanul befolyásolhatják jelenlétünket, és erre példa a rossz szag.
Lehet, hogy anélkül, hogy észrevenné, kellemetlen szagokat bocsát ki, amelyek idővel felhalmozódnak.
Természetesen fontos megjegyezni, hogy a szagok érzékelése szubjektív, és ami Önnek normálisnak tűnik, azt mások esetleg másképp veszik észre.
Lehet, hogy finomnak tűnik, de mások biztosan észreveszik. Legyen tehát tudatos, és derítse ki, mit kell tennie a helyzet megoldása érdekében.
6 dologtól szép csendben rossz szaga lesz, és mások észre is veszik
1) A ruhák
Kezdjük azzal, hogy figyeljen arra, hogyan mossa a ruháit.
Általában a nem túl gyakran mosott vagy nedves helyen tárolt holmik kellemetlen szagot hagyhatnak maguk után.
Még ha tiszta ruhákat visel is, ha azokat nem megfelelően mossa és szárítja, elkezdhetnek szagot árasztani.
2) Élelmiszerek
Nos, bizonyos ételek és italok, különösen a kénben gazdagok, szintén befolyásolhatják a testszagot.
Ilyen például a túlzott húsfogyasztás. Kiderült, hogy az ebben az állati fehérjében lévő anyagok visszaköszönhetnek az izzadságban, és bűzös szagot hagyhatnak maguk után.
Más ételek, amelyek szintén befolyásolják a testszagot, a zöldségek, például a fokhagyma, a hagyma, a brokkoli és a káposztafélék.
3) Stressz
Akár hiszi, akár nem, a stressztől is büdös lehet.
A testünkben vannak verejtékmirigyek, és ezek gyakran aktiválódnak a stressz hatására.
Ezek közé tartoznak az apokrin mirigyek, amelyek általában a hónalj területén találhatók.
4) Alvási apnoe
Hogyan lehet az alvás hatással a rossz szagra?
Az alvási apnoe olyan rendellenesség, amikor az embernek alvás közben leáll a légzése.
Amellett, hogy hatással van az éjszakai pihenésre, tanulmányok kimutatták, hogy ez a reggeli rossz lehelethez is hozzájárul.
5) Trimetilaminúria
Nos, ez a rossz szag okozója valójában egy genetikai rendellenesség, ami miatt az ebben a betegségben szenvedők „halszagúak” lesznek.
Bár némileg ritka, azért fordul elő, mert az ebben az állapotban szenvedők nem tudnak teljesen megemészteni bizonyos ételeket, következésképpen a szervezetben felhalmozódnak a vegyi anyagok.
6) Életkor
A listát lekerekítve, a szagokkal és rossz szagokkal kapcsolatos másik tényező lehet az életkor.
Tanulmányok kimutatták, hogy minél idősebbek leszünk, annál kevésbé lesz intenzív a természetes illatunk!
Úgy tűnik, hogy az „öregség szaga” inkább külső tényezőkhöz, mint az ember természetes illatához kapcsolódik.