Ezt a 3 legjobb természetes terméket mindenképp ismerned kell, ha konyharuháid fehérítéséről van szó, és érdemes mindig tartanod belőlük egy jó készletet otthon, mert biztosan szükséged lesz rájuk. Nemcsak fertőtlenítéshez jók. Felejtsd el a vegyszereket, ezek az olcsó természetes fertőtlenítők bőven elégségesek lesznek a feladathoz.
Melyek a legjobb természetes termékek a konyharuhák fehérítésére?
Szódabikarbóna, marseille-i szappan és ételecet – ezekről már biztos hallottál. Jobb, ha mindig van otthon, mert mostantól gyakran fogod használni őket.
Többféleképpen is használhatod ezeket a szuper természetes termékeket a konyharuháid fehérítésére:
Áztasd a konyharuháidat szódabikarbónás meleg vízben 30 percig.
Adj ecetet a meleg vízhez, hogy fertőtlenítsd a konyharuhákat. Az ecet zsíroldó és antibakteriális tulajdonságai miatt híres.
A marseille-i szappant pedig reszeld le, és oldd fel forró vízben – ez remekül működik azokkal a makacs szennyeződésekkel szemben, amik sosem akarnak eltűnni.
Miért kell rendszeresen fertőtleníteni a konyharuhákat?
A mosogatószivacs után a konyhában a konyharuhák a legkoszosabbak. Ez érthető is, hiszen a munkalapot, a kezedet, az evőeszközöket és szinte minden háztartási felületet ezekkel törölsz le.
Ez a sokféle felülettel való érintkezés összegyűjti a baktériumokat és kórokozókat. Gondolj csak bele, ez mennyire veszélyes lehet az egészségedre! Ezért fontos rendszeresen fertőtleníteni, ehhez pedig a legjobb természetes termékeket használhatod a fehérítéshez.
Viszont légy óvatos, ha úgy döntesz, hogy magas hőmérsékleten mosod őket gépben. Mindig nézd meg a címkén lévő utasításokat, nehogy tönkretegyed az anyagot.
Tippek a tartós konyharuhákért
Minden használat után mosd ki és hagyd levegőn száradni őket, hogy megszabadulj a kellemetlen szagoktól.
Még ha rendszeresen tisztítod is, néhány hónap után cseréld le.