A babérlevelet nem csak főzésre és ételek ízesítésére használják. Több rejtett tulajdonsága is van, amelyeket zseniálisan ki lehet használni. Ezért érdemes babérlevelet tartani a hűtőben.
Nemcsak edényeknek, hanem babérlevélnek is kell lennie a konyhában. Számos olyan gyakorlati alkalmazása van, amely pozitívan meglepheti. Íme egy érdekes felhasználási mód.
A babérlevél használata
Tökéletes levesekhez, mártásokhoz, savanyításhoz stb. Aromás és fokozza az elkészített ételek ízét. Emellett intenzív, semmivel össze nem téveszthető illata van. Még jobb, ha nem csak főzésre használjuk. Segít megszabadulni az ételmolyoktól a konyhaszekrényekben. A babérlevélnek egy másik okos felhasználási módját is ismerjük. Meglepődtünk, hogy ilyen módon is felhasználható. Kiderült, hogy tökéletesen alkalmasak a hűtőszekrényben lévő rossz szagok megszüntetésére.
Miért tegyünk babérlevelet a hűtőbe?
Köztudott, hogy a különböző szagok felgyülemlenek a készülék belsejében, és az ajtó kinyitásakor érezhetővé válnak. Ez még akkor is megtörténik, ha a csomagolás szorosan zárva van. Sajnos ez a szag nem kellemes és elriaszt minket. Egyes termékeknek is lehet rossz szaga. Szerencsére ez orvosolható a fent említett babérlevél használatával. Hogyan kell csinálni? Vegyünk 2 levelet, és helyezzük egy tányérra a hűtőszekrény tetszőleges polcára. Egy idő után észre fogja venni, hogy az intenzív kellemetlen szagok eltűntek. Ne feledje azonban, hogy a tartós hatás érdekében rendszeresen cserélje a leveleket. Milyen gyakran kell ezt tenni? A legjobb, ha körülbelül 24 óra elteltével kiveszi, kidobja, és újakkal helyettesíti. Ennyi!