A burgonyafőző víz általában a mosogatóban végzi? Ne aggódjon, hamarosan megtanulja, hogyan hasznosíthatja. Mostantól kezdve semmi sem megy kárba!
Nem sok szó esik arról, hogyan lehet a burgonya főzővizét felhasználni. Ez a folyadék keményítőben és értékes ásványi anyagokban gazdag, amelyek jót tesznek a szervezetünknek. Szóval, kíváncsi, hogyan használhatja fel?
A burgonyavíz igazi kincs
Kezdjük azzal, hogy a burgonyavizet nemcsak a konyhában, hanem a háztartásban vagy a kozmetikában is felhasználhatjuk. A burgonyavíz első és legnépszerűbb felhasználási módja a szószok sűrítőanyagaként. Már néhány evőkanál is elég ahhoz, hogy a folyékony mártás csodálatosan krémes legyen. A vízben lévő keményítő minden anyagot megköt, az ásványi anyagok pedig pozitív hatással vannak a testünkre, hajunkra és bőrünkre. A burgonyavizet hajöblítőként is használhatjuk, amitől a hajunk fényes és selymes lesz. Érdemes megemlíteni, hogy a keményítővel töltött vizet napi tisztításhoz is használhatjuk. A mészlerakódásoknak és a rozsdának esélye sincs ezzel a természetes készítménnyel szemben.
Tésztavíz
A burgonyához hasonlóan a tésztafélék is keményítőtartalmú vizet hagynak maguk után, amelyet sokféleképpen felhasználhatunk. Amellett, hogy szószokhoz adjuk, hogy sűrítsük azokat, érdemes megjegyezni, hogy milyen jól lazítja a tésztát. A legjobb pékek el sem tudják képzelni, hogyan lehetne kenyeret vagy zsemlét készíteni tésztavíz nélkül. A pékáruk sokkal lágyabbak és finomabbak, ha egy kis folyékony vizet adunk hozzájuk. Másrészt, ha nehezen emészti a hüvelyeseket, akkor lehet, hogy változtatnia kell az elkészítésük módján. Egyszerűen áztassa be a hüvelyeseket egy éjszakára tésztás vízbe, és így sokkal emészthetőek lesznek.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.