A zöldségek elkészítésének egyszerű és gyors módja a mikrohullámú sütő használata.
A zöldségek nagyon lédúsak maradnak, és nem veszít sok időt!
Még a cékla főzése is átlagosan csak 10 percet vesz igénybe.
Ha ki akarja próbálni ezt a módszert, először tegye a megtisztított céklát egy műanyag zacskóba.
Adjunk a zacskóba körülbelül 100 milliliter vizet.
Szúrjuk meg a zacskót néhány helyen fogpiszkálóval, kössük össze, és tegyük egy tányérra.
Ezután tegyük a mikrohullámú sütőbe, állítsuk be az időzítőt 10 percre és a legmagasabb hőmérsékletre.
Ezt sárgarépával vagy burgonyával is megtehetjük. A zöldségeket tegyük külön zacskókba, de a mikrohullámú sütőben össze lehet tenni őket.
Ebben az esetben a melegítési időt kissé meg kell növelni.
Fogpiszkálóval ellenőrizheti, hogy megfőttek-e a zöldségek.