Ismerős az a bosszantó helyzet, amikor próbálod megpucolni a főtt tojást, és a héj makacsul rátapad? Ráadásul darabokban jön le, és közben az egész tojás fehérjét is széttéped? Na, erre van egy szuper egyszerű trükk, amit érdemes kipróbálni!
Kezdésként csak tedd a tojásokat egy fazékba, és önts rájuk vizet, ahogy szoktad. De most jön a csavar: dobj hozzá egy szelet citromot! Az se baj, ha egy kicsit megnyomod előtte a citromot, hogy pár csepp citromlé is a vízbe kerüljön. Ez a kis plusz lényegében csodákat tesz.
Miért működik ez a módszer?
A titok a citrom savasságában rejlik. A savas közeg ugyanis megakadályozza, hogy a tojások héja megrepedjen a főzés közben, így az egész folyamat sokkal simábban megy. És amikor elérkezik a hámozás ideje, egyszerűen csak meg kell ütögetni a tojást, és a héj szinte magától leválik a fehérjéről.
Szóval, ha legközelebb tojást főzöl, ne felejts el egy szelet citromot bedobni a fazékba! Nem csak hogy gyorsabban és könnyebben meg tudod majd hámozni őket, de még egy kis extra frissességet is ad az egész folyamatnak. Próbáld ki, és élvezd a sima, stresszmentes tojáshámozást! 😊🍋🥚