A meleg napok beköszöntével megkezdődik a nagy szabadtéri grillszezon. Van egy egyszerű módszer, amellyel bármelyik grillt gyorsan be lehet gyújtani.
Amikor a faszén nem száraz
A grill beizzításakor általában nagy izgalom vesz körül mindenkit. Azt szeretnénk, hogy a faszén viszonylag gyorsan meggyújtsa a tüzet, és a finomságok gyorsan fogyaszthatóak legyenek. Természetesen minden grillmesternek megvannak a saját szabadalmai a tűz meggyújtására. Vannak hatékonyabbak, míg mások még finomításra szorulnak. Ami azonban a legnagyobb félelmet kelti, az a nedves faszéndarabok.
Ha a zacskó kinyitása után nem használja el elég gyorsan a faszéndarabokat, akkor egyszerűen nedvesek lesznek. Ilyenkor sok gonddal kell majd bajlódnia, hogy meggyújtsa. Van azonban egy nagyszerű módja annak, hogy még a nem teljesen száraz szenet is felhasználja. Nem kell mást tennie, mint a tojástartók után nyúlni.
Hogyan lehet gyorsan begyújtani a grillsütőt?
Tegye a faszéndarabokat a tojástartó doboz rekeszeibe.
Öntsön az egészre gyújtóst (ezt a lépést kihagyhatja), zárja le a dobozt, és helyezze a grill aljára.
Várjon néhány percet. Hagyja, hogy a parázs felszívja a gyújtós anyagot.
Gyújtsa meg a dobozt. Kész!
A zárt tér biztosítja, hogy a hő nem tud elszökni, így a széndarabok gyorsan felmelegednek.