Íme a hámozott fokhagyma helyes tárolási módja. Elkövetjük azt a hibát, hogy a hűtőszekrénybe tesszük, ami valószínűleg nem a legjobb ötlet.
A hámozott fokhagyma helyes tárolása
A friss fokhagyma tárolásának első lépése, hogy jól megmossuk. Ez vonatkozik a szupermarketekben vásároltra is. Ha épp most szedte a kertjéből, akkor célszerű befonni és fénytől és nedvességtől védett helyen megszárítani.
Ellenőrizze, hogy a héja csíramentes-e, és hogy a feje szilárd-e. A helyén a fokhagymagerezdeket akár 2 hónapig is eltarthatjuk.
Leválasztva azonban 2 hét után elveszítik frissességüket. Vegye figyelembe, hogy a fokhagyma utálja a nedvességet és az erős fényt.
A szétnyitott fokhagymát semmiképpen se tárolja a hűtőben, hanem inkább az éléskamrában, légmentesen záródó edényben. A gerezdeket egy fonott kosárba is tehetjük. Ne feledje, hogy a fokhagyma hűtőszekrényben tárolva megpenészedhet.
Egyéb tartósítási módszerek
A fokhagymát a sütőben is száríthatja. Így kell ezt megtenni:
Hámozza meg a fokhagymát, és vágja szeletekre;
Melegítse elő a sütőt 60 °C-ra;
Tegye az ételízesítőt 2 órára a sütőbe, majd csökkentse a hőmérsékletet 55°C-ra, amíg teljesen át nem sül.