A hamu növénytrágyaként való használata népszerű kertészeti gyakorlat, amelyről sokat beszélnek. A hamut a talaj trágyázására és a sok virág és gyümölcs termesztésére való képességével hirdetik. De ha nem ismeri ezt a 3 alapvető lépést, beleértve a talaj alapos vizsgálatát a kijuttatás előtt, akkor azt kockáztatja, hogy az ellenkező hatást éri el.
Kerülje a fahamu növénytrágyaként való használatát, ha még nem tette meg ezt a 3 dolgot
A fahamu természetes trágya, amely tele van káliummal és számos olyan ásványi anyaggal, amelyek elősegítik a termőképességet vagy a virágzást.
Először is mérje fel a talajtípusát, hogy megtudja, mennyi fahamu használható. Ehhez végezzen pH-tesztet.
A második fontos szabály, amit be kell tartania, ha hamut szeretne növénytrágyaként használni, hogy mindig 100 g termékre korlátozza a mennyiséget négyzetméterenként. Ez a maximális mennyiség, amelyet nem szabad túllépnie. Ne feledje, hogy a túl sok kálium túl lúgossá teszi a talajt.
Végül az utolsó dolog, amit tudnia kell, hogy a hamu önmagában nem képes trágyázni, hanem más nitrogénben gazdag szerves trágyával vagy komposzttal kell kiegészíteni.
Hogyan használja ezt a természetes trágyát a növényeinél?
Ahhoz, hogy kiváló eredményeket érjen el a fahamuval, használja műtrágyaként a talaj előkészítésekor, azaz ültetés előtt. Amikor a talajhoz adja, ügyeljen arra, hogy egyenletesen oszlassa el, hogy bizonyos területek ne kapjanak túl sok ásványi sót.
Végezetül pedig korlátozza a használatát évi egyszeri alkalomra, mielőtt zöldséget vagy gyümölcsöt ültet a veteményeskertbe. Folyamatosan mondjuk, mindig vizsgálja meg a pH-értéket, és vegye figyelembe a zöldségeskert jellemzőit, mielőtt hamut használna növénytrágyaként.