A fagyasztás talán egyetlen hátránya, hogy a húst ki kell olvasztani. Szerencsére Z. Anna ismer egy módszert, amellyel ez gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Érdemes követni.
Hogyan kell lefagyasztani és felolvasztani a húst
A hús hálás konyhai termék, ha a fagyasztásról van szó. Nyersen több hónapig tárolható a fagyasztóban. Az egyetlen kihívás a megfelelő állag megőrzése, ami biztosítja, hogy a kiolvasztott húsból főzött étel ne legyen rosszabb minőségű, mintha friss húsból készült volna.
A szokásos szabály itt az, hogy a húst a lehető leggyorsabban fagyassza le, és a lehető leglassabban olvassza ki. Mindkét folyamatnak egy célja van: először is, hogy a vizet minél finomabb jégszemcsékre vágjuk, és ne hagyjuk, hogy nagyobb csomókká álljon össze a fagyasztás előtt. Ennek sikeres elvégzése a hatás kétharmada.
A hús kiolvasztása
Most már csak ki kell olvasztani rendesen. Ritkán engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy ezt egyszerűen úgy tegyük meg, hogy a húst a hűtőszekrénybe tesszük. Így a folyamat legalább több órát vesz igénybe. Vannak, akik vízbe áztatással gyorsítják fel, ami azonban elrontja a hús állagát. A mikrohullámú sütő szintén gyakran nem ad kielégítő eredményt.
Anna, megmutatta, hogyan lehet gyorsan felengedni a húst anélkül, hogy a szerkezetét elrontanád. Megmutatja, hogyan lehet két edény segítségével szobahőmérsékletre hozni a húst. Egyszerű, de ritka fizika: az edények alját, különösen a modern edényekét kifejezetten úgy alakították ki, hogy jobban eloszlassa a hőt.
Hogyan olvaszthatjuk ki gyorsan a húst
1) lépés
Helyezd a húst egy felfordított fazék vagy serpenyő aljára.
2) lépés
Fedd le egy másik edénnyel, és hagyd húsz percig kiolvadni.
Érdemes arra is gondolni, hogy a húst kisebb tételekben fagyaszd le. Így gyorsabban kiolvad.