Háztartás, Tippek

A húst 20 perc alatt kiolvaszthatod biztonságosan. Egyszerű és bevált módszer

A fagyasztás talán egyetlen hátránya, hogy a húst ki kell olvasztani. Szerencsére Z. Anna ismer egy módszert, amellyel ez gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Érdemes követni.

Hogyan kell lefagyasztani és felolvasztani a húst

A hús hálás konyhai termék, ha a fagyasztásról van szó. Nyersen több hónapig tárolható a fagyasztóban. Az egyetlen kihívás a megfelelő állag megőrzése, ami biztosítja, hogy a kiolvasztott húsból főzött étel ne legyen rosszabb minőségű, mintha friss húsból készült volna.

A szokásos szabály itt az, hogy a húst a lehető leggyorsabban fagyassza le, és a lehető leglassabban olvassza ki. Mindkét folyamatnak egy célja van: először is, hogy a vizet minél finomabb jégszemcsékre vágjuk, és ne hagyjuk, hogy nagyobb csomókká álljon össze a fagyasztás előtt. Ennek sikeres elvégzése a hatás kétharmada.

A hús kiolvasztása

Most már csak ki kell olvasztani rendesen. Ritkán engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy ezt egyszerűen úgy tegyük meg, hogy a húst a hűtőszekrénybe tesszük. Így a folyamat legalább több órát vesz igénybe. Vannak, akik vízbe áztatással gyorsítják fel, ami azonban elrontja a hús állagát. A mikrohullámú sütő szintén gyakran nem ad kielégítő eredményt.

Anna, megmutatta, hogyan lehet gyorsan felengedni a húst anélkül, hogy a szerkezetét elrontanád. Megmutatja, hogyan lehet két edény segítségével szobahőmérsékletre hozni a húst. Egyszerű, de ritka fizika: az edények alját, különösen a modern edényekét kifejezetten úgy alakították ki, hogy jobban eloszlassa a hőt.

Hogyan olvaszthatjuk ki gyorsan a húst

1) lépés

Helyezd a húst egy felfordított fazék vagy serpenyő aljára.

2) lépés

Fedd le egy másik edénnyel, és hagyd húsz percig kiolvadni.

Érdemes arra is gondolni, hogy a húst kisebb tételekben fagyaszd le. Így gyorsabban kiolvad.