A húzózáras zacskók nagyon népszerűek a háziasszonyok körében. Sokféleképpen lehet használni ezt a hasznos dolgot a konyhában.
Az ilyen zacskók nélkülözhetetlenek a termékek fagyasztásához, a dolgok légmentes tárolásához és még sok máshoz!
A húzózáras zacskók használatának egy újabb szokatlan módját dolgoztuk ki. Hihetetlenül finom steakek készítéséhez.
Ezzel a trükkel a húsfőzés gyerekjáték lesz! Lehetetlen elrontani a húst, ha így főzi, ami azt jelenti, hogy belül tökéletesen szaftos lesz.
Ezt a módszert Georges Prahl fejlesztette ki az 1970-es években. Vákuumzacskókat használ, amelyeket vízbe helyezünk.
Ezáltal az ételek nagyon ízletesek lesznek, mivel az íz nem vész el.
Ezt a módszert főleg a profi szakácsok használják, de a háziasszonyok is fokozatosan kezdik elkészíteni ugyanezeket az ételeket.
Szüksége lesz hozzá:
1 – Egy húzózáras zacskó
2 – Egy serpenyő és egy törülköző.
3 – Steak
4 – Só és bors
Elkészítés:
A steakeket sóval és borssal fűszerezve készítsük elő. Töltsön forró vizet egy lábasba.
A hőmérsékletnek körülbelül 65 fokosnak kell lennie. Ezután tegye a húst egy húzózáras zacskóba.
Tegye a húst a vízbe, majd engedje ki a levegőt a zacskóból, és zárja le.
Fedje le az edényt, tekerje be egy vastag törülközőbe vagy takaróba, és hagyja állni negyvenöt percig.
A lábos helyett használhat egy hűtőtáskát, és akkor nem szükséges betekerni egy törölközővel. Az a lényeg, hogy próbáljuk megtartani a víz 65 fok körüli hőmérsékletét.
Erősen felhevített serpenyőben süssük meg a húst, kenjük meg olajjal, és süssük mindkét oldalát körülbelül fél percig.
Ilyen tökéletesen átsült húst csak így lehet elérni. Ez a megfelelő hőmérsékletet fenntartó főzési módszer egyszerűbb és biztonságosabb, mint más módszerek.