Gyakran a helytelen tárolás miatt romlik meg a krumpli, és ki kell dobni.
Amikor krumplit vásárolsz, gyakran többet szeretnél venni, hogy legyen otthon tartalék. Senki sem szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy amikor valami krumplis ételt készítene, kiderül, hogy elfogyott, és újra boltba kell menni.
Ilyenkor hasznos tudni, hogyan őrizheted meg a krumpli frissességét a lehető leghosszabb ideig.
A legjobb hely a krumpli tárolására talán egy olyan hely, amire sokan nem is gondolnának. Ez pedig a hűtőszekrény. Sokáig úgy tartották, hogy a krumplit nem szabad hűtőben tárolni, mert félő volt, hogy ilyen körülmények között nőhet a veszélyes akrilamid mennyisége a keményítőtartalmú ételekben.
Azonban, az alapos tudományos vizsgálatok cáfolták ezeket az aggodalmakat, kimutatva, hogy a hűtés valójában nem növeli az akrilamid mennyiségét jobban, mint a szobahőmérsékleten való tárolás.
Ennek ellenére javasolt figyelembe venni a csomagoláson feltüntetett lejárati időt és tárolási ajánlásokat, mert ezek kulcsfontosságúak a krumpli minőségének megőrzésében.