A kilenc tesztelt tárolási módszer közül azonban egy – bizonyult a legjobbnak.
Az uborka sokoldalúsága miatt népszerű: tökéletes kiegészítője salátáknak, turmixoknak és szendvicseknek. Hogyan lehet a legjobban tárolni az uborkát? Többféle tárolási módszert is kipróbáltunk.
Ezek között szerepelt, hogy az uborkát csomagolatlanul tároltuk a hűtő ajtajában, egy műanyag zacskóban, kanállal a hűtőszekrényben.
A kilenc kipróbált tárolási módszer közül azonban egy bizonyult a legjobbnak, amely akár 19 napig is frissen tartotta az uborkát.
Egy papírtörlőt és egy simítózáras zacskót használtunk az uborkák tárolására, amely módszer 10-ből 10 pontot kapott.
„Ennél a módszernél minden uborkát egyenként be kell csomagolni egy papírtörlőbe, majd egy simítózáras zacskóba kell tenni őket, a zacskót le kell zárni, és a hűtőszekrényben kell tárolni.”
Az uborkák tárolásához a hűtőszekrény legfelső polcát válassza.
„A nyolcadik napon észrevehető páralecsapódás jelent meg a zacskó belső falán, ami aggasztott. A papírtörlő nedves volt, de az uborkák makulátlan állapotban voltak.”
A legkeményebb uborkák tovább tartottak.
„A 15. napon a hagyományos és a savanyú uborkának való végén puha foltok jelentek meg, de a keményebb fajták még mindig tökéletesek voltak. A 16. napon a közönséges és a savanyú uborkának való már túlságosan fonnyadt, puha foltokkal teli és kissé nyálkás volt”.
A keményebb fajta azonban még három napig friss maradt, ami azt jelenti, hogy megfelelő tárolás esetén akár 19 napig is eltartható.