Próbálja ki, és nyűgözze le ismerőseit.
Készítse el ezt a finom pattogatott kukoricát, amely a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt tetszeni fog. Még a legigényesebb ízlelőbimbók is jól fognak lakni.
Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 5 perc
Adagok: 4 személyre
Hozzávalók és hasznos eszközök
250 g cukor
tej
vaj
kukoricaszemek
2 serpenyő
1 fedeles edény
A legjobb pattogatott kukorica, amit valaha is kóstolt: itt a recept
Öntsünk 250 g cukrot egy lábasba;
Kapcsolja a hőfokot alacsonyra, és főzze addig, amíg karamellizálódik;
Öntsön hozzá egy csésze tejet, és közben keverje meg;
Adjon hozzá egy kanál vajat, és olvassza meg benne;
Egy másik serpenyőben olvasszon meg még egy kanál vajat, és adjon hozzá egy marék kukoricát;
Melegítse magas hőfokon, fedővel, amíg a kukorica megpattan;
Tegye a pattogatott kukoricát egy edénybe, és öntse rá a karamellt;
Zárja le az edényt, és rázza össze.
Mivel tálalja a finom kukoricát?
Ez a karamellás változat olyan finom és megnyugtató, hogy újra és újra meg akarja majd enni.
Ha egy baráti estén vagy párjának szeretné felszolgálni, akkor egy pohár Coca-Colával vagy egy pohár Chardonnay-vel tálalja. Tökéletes módja egy otthoni filmestnek!