Recept, Tippek

A séf megtanítja, hogyan kell ketchupot készíteni (ez jobb, mint az üzletekben kapható)

Színezékek és vegyi anyagok hozzáadása nélkül ez a ketchup ízletesebb és egészségesebb.

Bár az uzsonnára szokás házi majonézt készíteni, sokan még sosem próbálták ki a ketchup otthoni elkészítését.

Bár számos iparosított változat létezik, egy egyszerű recepttel bármelyik, a piacon kapható márka ízét felülmúlhatjuk.

Ráadásul nem tartalmaz hozzáadott vegyszereket, így egészségesebb és jobb minőségű. Olvassa el végéig, és tanulja meg, hogyan készítse el.

A séf megtanítja, hogyan készítsünk ketchupot (jobb, mint az üzletekben kapható cucc)

Aki rendszeresen vásárol, az tudja, mennyire drágulnak a termékek, és ez a ketchup esetében sincs másképp. A legjobb márkák árai abszurdak lehetnek.

De mi lenne, ha száműzné az iparosított terméket az étkezéséből? Hiszen otthon is készíthet finom és egészséges ketchupot.

Íme a szükséges hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom (nagyon érettnek kell lennie);
  • Apróra vágott hagyma;
  • 100 g cukor;
  • 100ml almaecet;
  • Babérlevél;
  • 1 evőkanál fűszerpaprika;
  • Só és fekete bors (ízlés szerint).

Először is vágjuk fel a paradicsomot, és tegyük félre. Ezután tegyünk egy serpenyőt a tűzre, adjuk hozzá a cukrot, és hagyjuk megolvadni, amíg karamellássá nem válik.

Ezután daráljon le egy hagymát, adja a serpenyőbe, és pirítsa addig, amíg kocsonyás állagú nem lesz.

Ezután adja hozzá a paradicsomot és az összes többi hozzávalót, de ne felejtsen el kísérletezni, hogy ízlése szerint fűszerezze.

Most fedje le a serpenyőt, és hagyja főni körülbelül 30 percig.

Végül turmixolja össze a keveréket egy turmixgépben, szűrje át egy szitán, hogy eltávolítsa a maradékot, és élvezze ezt a finom ketchupot.