Színezékek és vegyi anyagok hozzáadása nélkül ez a ketchup ízletesebb és egészségesebb.
Bár az uzsonnára szokás házi majonézt készíteni, sokan még sosem próbálták ki a ketchup otthoni elkészítését.
Bár számos iparosított változat létezik, egy egyszerű recepttel bármelyik, a piacon kapható márka ízét felülmúlhatjuk.
Ráadásul nem tartalmaz hozzáadott vegyszereket, így egészségesebb és jobb minőségű. Olvassa el végéig, és tanulja meg, hogyan készítse el.
A séf megtanítja, hogyan készítsünk ketchupot (jobb, mint az üzletekben kapható cucc)
Aki rendszeresen vásárol, az tudja, mennyire drágulnak a termékek, és ez a ketchup esetében sincs másképp. A legjobb márkák árai abszurdak lehetnek.
De mi lenne, ha száműzné az iparosított terméket az étkezéséből? Hiszen otthon is készíthet finom és egészséges ketchupot.
Íme a szükséges hozzávalók:
- 1 kg paradicsom (nagyon érettnek kell lennie);
- Apróra vágott hagyma;
- 100 g cukor;
- 100ml almaecet;
- Babérlevél;
- 1 evőkanál fűszerpaprika;
- Só és fekete bors (ízlés szerint).
Először is vágjuk fel a paradicsomot, és tegyük félre. Ezután tegyünk egy serpenyőt a tűzre, adjuk hozzá a cukrot, és hagyjuk megolvadni, amíg karamellássá nem válik.
Ezután daráljon le egy hagymát, adja a serpenyőbe, és pirítsa addig, amíg kocsonyás állagú nem lesz.
Ezután adja hozzá a paradicsomot és az összes többi hozzávalót, de ne felejtsen el kísérletezni, hogy ízlése szerint fűszerezze.
Most fedje le a serpenyőt, és hagyja főni körülbelül 30 percig.
Végül turmixolja össze a keveréket egy turmixgépben, szűrje át egy szitán, hogy eltávolítsa a maradékot, és élvezze ezt a finom ketchupot.