Háztartás, Recept, Tippek

A séf tippjei a sütőpapírral való bánásmódról: Nem ismertem minden trükköt!

Mielőtt kibélelné a tepsit sütőpapírral, végezzen el két gyors lépést: tipp, amiért hálás lesz!

A sütőpapír nagyban megkönnyíti a konyhai munkát, és méltán vált népszerűvé az egész világon.

Régebben a háziasszonyok egyszerűen megkenték a tepsit, majd lesikálták. A sütőpapírral valóban időt és fáradságot spórolhatunk.

A vastagabb sütőpapír többször is használható, és több trükköt is bevethet a konyhában.

Hogyan válasszunk jó sütőpapírt?

Kevesen tudják, hogy többféle sütőpapír létezik.

Amit általában a nagy szupermarketekben lát (általában 1-2 fajta sütőpapír), nem az egyetlen választási lehetőség.

A sütőpapír lehet szilikonnal bevont egy vagy két oldalon.

Ha az egyik oldalon bevonatos sütőpapírt választja, a bevonatos oldalnak a sütőlemez felé kell néznie, mivel a papír nem fog rátapadni.

A sütőpapír lapokban vagy tekercsekben kapható.

Ha tekercsbe tekert papírt választ, a kibontott sütőpapír gyorsan újra összecsavarodik.

Ennek megelőzésére érdemes a sütőpapírt érdemes kissé megnedvesíteni, mert így jobban tapad a tepsihez, és nem görbül meg.

A sütőpapír sütéshez és főzéshez egyaránt használható.

Az ilyen sütőpapír biztonságosan használható halak párolására.

Az ilyen papíron főzött ételek nagyon könnyen leválnak.

Érdemes tudni, hogy a hagyományos sütőpapír 220 Celsius-fokig, a pergamenpapír (egy másik papírtípus) pedig 230 Celsius-fokig bírja a hőmérsékletet.

A sütőpapír színe nem számít.

Két egyszerű lépés a puhább süteményekért és a rövidebb sütési időért!

Először is nedvesítse meg egy kicsit a sütőpapírt.

Ez biztosítja a hőmérséklet jobb megtartását sütés közben, így az ételek gyorsabban sülnek meg, mint ahogyan azt megszokta.

A papírt is sokkal könnyebb lesz lehúzni, ha a tészta puha.

A második lépés az, hogy a sütőpapírt egy kevés vízzel megnedvesítjük. Gyűrje össze a sütőpapírt a kezében, majd lapítsa a megnedvesített tepsire.

A háziasszonyok szerint ettől a trükktől puhább és ízletesebb lesz a péksütemény. Ráadásul mindenhol tökéletesen megsül.

Tudja, mikor használjon sütőpapírt és mikor fóliát?

Zöldségek

A legtöbben fóliát használunk, amikor zöldségeket sütünk.

Ha azonban csak sütőpapírja van, nyugodtan használja azt.

Csak enyhén kenje be olívaolajjal, és csomagolja be a zöldségeket.

A zöldségek lédúsabbak és ízletesebbek lesznek.

Csirke vagy pulyka

A csirkéhez és a pulykához mindig használjon fóliát.

A fólia szaftosan tartja a húst és gyorsabban megsül.

Javasoljuk, hogy a húst kenje be olajjal, sóval és borssal, majd tekerje alufóliába, és 15-20 perccel a sütés vége előtt fedje fel.

A hús puha, szaftos lesz, és a felszíne szép aranyszínűvé válik.

Hal

Minden attól függ, hogy milyen halat készítünk.

Ha lazacot sütünk, tegyük sütőpapírra, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg citromlével.

Zöldséget is adhat hozzá.

A papír megakadályozza, hogy a nedvesség elpárologjon, a hal jobban magába szívja a fűszereket, és szaftos marad.

A sütőpapírt néhány perccel a sütés vége előtt fedje le.

Tökéletes hal 15 perc alatt!

Mindössze a lazacra, a köretre (ízlés szerint), a fűszerekre és a sütőpapírra van szüksége.

Vágjon ki egy ovális formát a sütőpapírból.

Kenje meg egy kevés olajjal, majd helyezze a lazacot és a köretet az egyik oldalára.

Ízesítse az Ön által választott sóval és fűszerekkel.

Csomagolja be, és helyezze egy tepsibe.

Süsse 200 fokon 15 percig.

Vegye ki a sütőből.

Az eredmény egyszerűen tökéletes lesz.

Süssük a pisztrángot fóliában

Ha azt szeretné, hogy a pisztráng sütés után rózsaszínű legyen, süsse fóliában, mivel az magasabb hőmérsékletet is kibír.

Kekszek és sütemények

Minden jó háziasszony tudja, hogy az édes és sós pékárukat sütőpapíron a legjobb megsütni.

A fólia ragadhat a péksüteményekhez.

Természetesen a süteményeket és péksüteményeket általában zsírozott és lisztezett tepsiben vagy sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Az alufólia szokatlan formájú süteményekhez vagy keményebb tésztákhoz használható.

Sok sikert!