Mielőtt kibélelné a tepsit sütőpapírral, végezzen el két gyors lépést: tipp, amiért hálás lesz!
A sütőpapír nagyban megkönnyíti a konyhai munkát, és méltán vált népszerűvé az egész világon.
Régebben a háziasszonyok egyszerűen megkenték a tepsit, majd lesikálták. A sütőpapírral valóban időt és fáradságot spórolhatunk.
A vastagabb sütőpapír többször is használható, és több trükköt is bevethet a konyhában.
Hogyan válasszunk jó sütőpapírt?
Kevesen tudják, hogy többféle sütőpapír létezik.
Amit általában a nagy szupermarketekben lát (általában 1-2 fajta sütőpapír), nem az egyetlen választási lehetőség.
A sütőpapír lehet szilikonnal bevont egy vagy két oldalon.
Ha az egyik oldalon bevonatos sütőpapírt választja, a bevonatos oldalnak a sütőlemez felé kell néznie, mivel a papír nem fog rátapadni.
A sütőpapír lapokban vagy tekercsekben kapható.
Ha tekercsbe tekert papírt választ, a kibontott sütőpapír gyorsan újra összecsavarodik.
Ennek megelőzésére érdemes a sütőpapírt érdemes kissé megnedvesíteni, mert így jobban tapad a tepsihez, és nem görbül meg.
A sütőpapír sütéshez és főzéshez egyaránt használható.
Az ilyen sütőpapír biztonságosan használható halak párolására.
Az ilyen papíron főzött ételek nagyon könnyen leválnak.
Érdemes tudni, hogy a hagyományos sütőpapír 220 Celsius-fokig, a pergamenpapír (egy másik papírtípus) pedig 230 Celsius-fokig bírja a hőmérsékletet.
A sütőpapír színe nem számít.
Két egyszerű lépés a puhább süteményekért és a rövidebb sütési időért!
Először is nedvesítse meg egy kicsit a sütőpapírt.
Ez biztosítja a hőmérséklet jobb megtartását sütés közben, így az ételek gyorsabban sülnek meg, mint ahogyan azt megszokta.
A papírt is sokkal könnyebb lesz lehúzni, ha a tészta puha.
A második lépés az, hogy a sütőpapírt egy kevés vízzel megnedvesítjük. Gyűrje össze a sütőpapírt a kezében, majd lapítsa a megnedvesített tepsire.
A háziasszonyok szerint ettől a trükktől puhább és ízletesebb lesz a péksütemény. Ráadásul mindenhol tökéletesen megsül.
Tudja, mikor használjon sütőpapírt és mikor fóliát?
Zöldségek
A legtöbben fóliát használunk, amikor zöldségeket sütünk.
Ha azonban csak sütőpapírja van, nyugodtan használja azt.
Csak enyhén kenje be olívaolajjal, és csomagolja be a zöldségeket.
A zöldségek lédúsabbak és ízletesebbek lesznek.
Csirke vagy pulyka
A csirkéhez és a pulykához mindig használjon fóliát.
A fólia szaftosan tartja a húst és gyorsabban megsül.
Javasoljuk, hogy a húst kenje be olajjal, sóval és borssal, majd tekerje alufóliába, és 15-20 perccel a sütés vége előtt fedje fel.
A hús puha, szaftos lesz, és a felszíne szép aranyszínűvé válik.
Hal
Minden attól függ, hogy milyen halat készítünk.
Ha lazacot sütünk, tegyük sütőpapírra, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg citromlével.
Zöldséget is adhat hozzá.
A papír megakadályozza, hogy a nedvesség elpárologjon, a hal jobban magába szívja a fűszereket, és szaftos marad.
A sütőpapírt néhány perccel a sütés vége előtt fedje le.
Tökéletes hal 15 perc alatt!
Mindössze a lazacra, a köretre (ízlés szerint), a fűszerekre és a sütőpapírra van szüksége.
Vágjon ki egy ovális formát a sütőpapírból.
Kenje meg egy kevés olajjal, majd helyezze a lazacot és a köretet az egyik oldalára.
Ízesítse az Ön által választott sóval és fűszerekkel.
Csomagolja be, és helyezze egy tepsibe.
Süsse 200 fokon 15 percig.
Vegye ki a sütőből.
Az eredmény egyszerűen tökéletes lesz.
Süssük a pisztrángot fóliában
Ha azt szeretné, hogy a pisztráng sütés után rózsaszínű legyen, süsse fóliában, mivel az magasabb hőmérsékletet is kibír.
Kekszek és sütemények
Minden jó háziasszony tudja, hogy az édes és sós pékárukat sütőpapíron a legjobb megsütni.
A fólia ragadhat a péksüteményekhez.
Természetesen a süteményeket és péksüteményeket általában zsírozott és lisztezett tepsiben vagy sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Az alufólia szokatlan formájú süteményekhez vagy keményebb tésztákhoz használható.
Sok sikert!