Mi jöhet szóba finomabb, mint egy frissen készült krumplipüré?
Egyetérthetünk abban, hogy nem sok minden!
Nézd meg, itt a legjobb recept a tökéletes püréhez.
Csak burgonya, tejszín, tej, vaj és pár fűszer kell…
…és máris sokkal jobb lesz, mint bármilyen instant verzió!
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 240 g tejszín
- 180 ml tej
- 115 g vaj
- só és bors
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Tedd a meghámozott, felkockázott burgonyát egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy legalább 3 cm-rel ellepje.
- Főzd puhára (kb. 20-30 perc, attól függően, mekkorák a darabok). Ha egy kés könnyen belemegy, kész is.
- Egy kis lábasban keverd össze a vajat, az apróra vágott fokhagymát és a tejet, majd melegítsd fel kis lángon. Tedd félre.
- Szűrd le a burgonyát, majd tedd vissza a forró lábasba, és törd össze.
- Öntsd hozzá a vajas-tejes keveréket.
- Törd össze villával, amíg majdnem sima nem lesz.
- Keverd bele a tejszínt, ízesítsd sóval és borssal, majd fedd le, amíg tálalod.
Az eredmény?
Most már minden kéznél van, hogy elkészítsd a legfinomabb burgonyapürét.
Gyors, egyszerű és isteni! 😊
Tálald szaftos húsételekkel, és máris tökéletes köreted van.
Ki mondta, hogy nem lehetsz te is profi szakács?
Bónusz tippek
- Ha sűrűbb pürét szeretnél, használj feleannyi tejet. Így darabosabb lesz, ahogy sokan szeretik.
- Ha klasszikusabb ízt szeretnél, a tejszín helyett próbáld ki az olívaolajat (kb. 10 cl).
- Ha extra sima állagot akarsz, nyomd át a burgonyát pürésítőn, és adj hozzá egy kis plusz tejet.
Egy jó krumplinyomó sokat segíthet!