Recept, Tippek

„A tökéletes burgonyapüré titka”

Mi jöhet szóba finomabb, mint egy frissen készült krumplipüré?
Egyetérthetünk abban, hogy nem sok minden!
Nézd meg, itt a legjobb recept a tökéletes püréhez.
Csak burgonya, tejszín, tej, vaj és pár fűszer kell…
…és máris sokkal jobb lesz, mint bármilyen instant verzió!

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 240 g tejszín
  • 180 ml tej
  • 115 g vaj
  • só és bors
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. Tedd a meghámozott, felkockázott burgonyát egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy legalább 3 cm-rel ellepje.
  2. Főzd puhára (kb. 20-30 perc, attól függően, mekkorák a darabok). Ha egy kés könnyen belemegy, kész is.
  3. Egy kis lábasban keverd össze a vajat, az apróra vágott fokhagymát és a tejet, majd melegítsd fel kis lángon. Tedd félre.
  4. Szűrd le a burgonyát, majd tedd vissza a forró lábasba, és törd össze.
  5. Öntsd hozzá a vajas-tejes keveréket.
  6. Törd össze villával, amíg majdnem sima nem lesz.
  7. Keverd bele a tejszínt, ízesítsd sóval és borssal, majd fedd le, amíg tálalod.

Az eredmény?
Most már minden kéznél van, hogy elkészítsd a legfinomabb burgonyapürét.
Gyors, egyszerű és isteni! 😊
Tálald szaftos húsételekkel, és máris tökéletes köreted van.
Ki mondta, hogy nem lehetsz te is profi szakács?

Bónusz tippek

  • Ha sűrűbb pürét szeretnél, használj feleannyi tejet. Így darabosabb lesz, ahogy sokan szeretik.
  • Ha klasszikusabb ízt szeretnél, a tejszín helyett próbáld ki az olívaolajat (kb. 10 cl).
  • Ha extra sima állagot akarsz, nyomd át a burgonyát pürésítőn, és adj hozzá egy kis plusz tejet.
    Egy jó krumplinyomó sokat segíthet!