A torma gyökere mustárolajat és egy enzimet tartalmaz.
Amikor a gyökeret bedörzsöljük, a két anyag oxigén hatására egyesül, és allylmustárolajat képez.
Ez a reakció felelős a torma erős és csípős ízéért és illatáért.
Ez egy erős természetes antibiotikum, amely felveszi a harcot a szájban, orrban és torokban lévő baktériumokkal.
Légcsőhurut, hörghurut, tartós köhögés esetén: keverjen össze 1 evőkanál reszelt tormát 3 evőkanál mézzel, és hagyja átjárni.
Naponta ötször együnk 1 evőkanálnyit, a masszának fel kell oldódnia a szájban.
Hólyaghurut, húgycsőgyulladás esetén: 1 evőkanál reszelt tormát öntsön le 1 csésze forró vízzel, fedje le 5 percig. Igyon naponta 3-4 pohár ilyen teát.
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.