Elkerülheti a pazarlást, és tovább eltartható lesz a gyümölcs.
Nagyon valószínű, hogy életében legalább egyszer vett már olyan banánt, amely túl gyorsan romlott meg.
Bár a természetes és biotermékek rövidebb ideig eltarthatóak, mint az iparilag előállítottak, az érési folyamat lelassítható.
Mindössze egy egyszerű technikát kell alkalmaznia, anélkül, hogy bármit is költene rá.
A trükk, amit érdemes megtanulni, hogy a banán tovább eltartható legyen
Világszerte az egyik legkedveltebb gyümölcs kétségkívül a banán. Elvégre rendkívül finom és nagyon olcsó.
Akár mindennapi fogyasztásra, akár diétázásra, a gyümölcs egyedülállóan édes ízének köszönhetően nagyon keresett.
A banán fajtájától függetlenül azonban gyakori, hogy a héja túl gyorsan megfeketedik, ami nemkívánatos hulladékhoz vezethet.
Hogy elkerüljék a kidobást, egyesek smoothie-kat készítenek azonnali fogyasztásra, vagy akár le is fagyasztják a gyümölcsöt.
Egy egyszerű trükk azonban megmutatja, hogy a banán tovább is eltartható
Alapvetően csak le kell vágni az összes gyümölcsöt az fürtről, ami összetartja.
A banán betakarítás után is tovább érik. A fürtről való eltávolítás lelassítja ezt a folyamatot.
Ennek oka, hogy a banán szára beforr, és csökkenti a gyümölcs belső részének érintettségét, így tovább tart.
Mostantól kezdve, amikor hazaér a szupermarketből, fogjon egy kést, és azonnal válassza szét a banánokat.