Próbálja ki a 2 legjobb tippünket a zöldbab hónapokig vagy akár egy egész évig tartó tárolásához. Még szezonon kívül is felhasználhatja olyan receptek elkészítéséhez, mint például egy ízletes téli zöldségleves.
Fagyasztás: a zöldbab hónapokig történő tartósításának 2 legjobb módja közül az egyik
A zöldbab a vasárnapi grillpartik, a grillezett húsok és a tengeri ételek népszerű kísérője, különösen a szép tavaszi és nyári napokon. De ha azt szeretné, hogy a zöldbab ne csak egy szezonális hüvelyes legyen, feltétlenül tudnia kell, hogyan tárolhatja hosszú ideig.
Ahhoz, hogy akár 9 hónapig is frissen tartsa, az egyik legjobb módszer, ha lefagyasztja. Íme, hogyan kell ezt megtenni:
Csak friss, kiváló állapotban lévő hüvelyeseket válasszon (ez AZ alap);
Amikor hazaérkezik, tisztítsa meg megfelelően;
Öntsön vizet egy lábasba;
Forralja fel, és tegye bele a zöldbabot, hogy blansírozza;
3 perc elteltével vegye le a tűzről, és szűrje le;
Öblítse le hideg víz alatt, hogy megállítsa a főzési folyamatot;
Hagyja a hideg vízben 3 percig;
Tegye egy tiszta, száraz ruhára, hogy alaposan megszáradjon;
Ha ez a szakasz befejeződött, tegye egy fagyasztózacskóba;
Győződjön meg róla, hogy eltávolította a levegőt a belsejéből, és fagyassza le akár 9 hónapig;
Kiolvasztáshoz főzze 1 percig forrásban lévő vízben, és máris készen áll, hogy finom ételek kísérője legyen.
Használjon olajat, hogy a bab 12 hónapig friss maradjon
A zöldbab hónapokig tartó frissen tartásának egyik 2 legjobb módja, ha olajban pácolja. Ehhez egyszerűen tisztítsa meg a babot, és főzze meg ecetben és vízben. Tegye át tiszta üvegekbe olívaolajjal és fokhagymával.
Hogyan tárolható a zöldbab egy hétig?
A vásárlás után akár 5 napig is frissen tarthatja ezeket a hüvelyeseket. Ebben az esetben a zöldbab nem igényel különösebb előkészítést, ami még könnyebbé teszi a dolgát!
Egyszerűen csak tegye nyersen és mosatlanul egy műanyag zacskóba a hűtőszekrénybe, és máris készen áll. A főtt hüvelyeseket viszont a hűtőben való tárolás után 24 órával el kell fogyasztani.