Nem titok, hogy a zsírt nehéz eltávolítani a serpenyőkről, egy szakértő szerint azonban van egy orvosság, amit saját kezűleg is elkészíthet.
A sütőolajok és ételmaradékok gyakran makacsul ragadnak a lábasokra és a tepsikre. Ez a házi készítésű szer azt ígéri, hogy az edényeket „ragyogóvá” teszi, miközben környezetbarát.
A formula hétköznapi háztartási alapanyagokat, valamint a hatékonyságot ígérő kasztíliaszappant használja
A zsíroldó elkészítéséhez egyszerűen keverjen össze egyenlő arányban szódabikarbónát és ecetet egy tálban. Az összetevők keveréskor pezsegni és habzani fognak, ami a kémiai reakciójukat jelzi. Néhány evőkanál citromlé és egy teáskanál kasztíliaszappan hozzáadása növeli a keverék hatékonyságát, és kellemes, tiszta illatot hagy maga után.
A házi készítésű pasztát közvetlenül a zsíros edényekre és serpenyőkre, valamint a tálcákra is fel lehet vinni.
Hagyja rajta körülbelül három percig, majd törölje le, hogy tiszta, fényes felületet kapjon.
Ez egy egyszerű folyamat, amely lenyűgöző eredményeket produkál. A megoldás költséghatékonysága miatt minden háztulajdonos számára nagyszerű. Egy adag több edényhez és serpenyőhöz is elegendő. Ez sokkal olcsóbb, mint a kereskedelmi forgalomban kapható zsíroldók, amelyek többszörösébe kerülhetnek.
A szakember szerint azonban a kasztíliaszappan hozzáadása miatt ugyanolyan hatékony, mint a kereskedelmi zsíroldók.