A kutatások szerint az egészségtelen táplálkozás nagyban hozzájárul a rák kialakulásához a szervezetben. Becslések szerint a rákos esetek közel 20%-át világszerte a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, az elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás okozza.
Sok más betegséghez hasonlóan azonban a rák is megelőzhető. Ha tehát odafigyel ezekre a dolgokra, jelentősen csökkentheti a rák kockázatát:
- Dohányzásról való leszokás;
- Egészséges étrend;
- Rendszeres testmozgás;
- Egészséges testsúly.
ITT olvasható a lista a 8 ÉLELMISZERRŐL, amelyek növelik a rák kialakulásának kockázatát:
- MESTERSÉGES cukros ételek
- Hidrogénezett olajok
- Füstölt és pácolt ételek
- Fehér liszt
- Vörös húsok és húskészítmények
- Mikrohullámú pattogatott kukorica
- Tenyésztett lazac
- Burgonyaszirom
Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.