Egészség, Háztartás, Tippek

Az így tárolt alma hónapokig lédús és ropogós marad!

Szeptember és október az almaszüret főidőszaka. Ez a legjobb időszak az alma felhalmozására, mert ha megfelelően tárolod, sokáig eláll.

Táplálkozási szakértők szerint napi egy alma fogyasztása erősítheti az immunrendszered. Bár a saját termesztésű a legjobb, a boltban vásárolt alma is tele van C-, K-, A-, E-vitaminokkal, folsavval és más hasznos anyagokkal.

Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs, és sok egészségügyi problémán segíthet. Jót tesz a hasmenésre, székrekedésre, és véd az emésztési zavarok, fekély ellen. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, ami védi a sejteket a káros szabad gyököktől.

Meddig tárolhatod a leszedett almát?

Ha jól tárolod, az alma hónapokig eláll. Fontos, hogy ne legyen repedt vagy sérült, mert ez csökkenti az eltarthatóságát. Az ideális körülmények között akár három hónapig, vagy még tovább is friss maradhat.

Hogyan tárold az almát a hűtőben?

Az almát tényleg hűtőben érdemes tartani, de fontos, hogy a hőmérséklet ne legyen túl alacsony. Az optimális tárolási hőmérséklet 0 és 4 Celsius-fok között van, így a hűtőd zöldségrekesze a legjobb hely neki. Bár szép, ha a konyhában tálban tárolod, ott néhány nap alatt elkezd romlani.

További infók az alma előnyeiről

Gazdag rostforrás: Az alma tele van rostokkal, amik segítik az emésztést és csökkentik a koleszterinszintet.
Alacsony kalóriatartalmú: Egy közepes alma csak 95 kalóriát tartalmaz, így ideális, ha figyelsz a súlyodra.
Hidratálás: Az alma 86%-a víz, ami segít a hidratáltság megőrzésében.
Erősíti az immunrendszert: A C-vitamin tartalma támogatja az immunrendszeredet, és segít megküzdeni a megfázással, influenzával.
Jobb szájhigiénia: Az alma fokozza a nyáltermelést, ami természetes módon tisztítja a szádat és csökkenti a rossz leheletet.

Összegzésként, az alma nemcsak finom, hanem sok egészségügyi előnye is van. Ha jól tárolod, sokáig friss marad, és megéri beépíteni a napi étrendedbe, hogy élvezhesd a jótékony hatásait.