Szeretjük előre beszerezni ezeket a zöldségeket, és hosszú ideig a hűtőben tárolni. Gyakran azonban hamar megfigyelhető, hogy az uborkák gyorsan fonnyadnak vagy megromlanak. Megosztunk egy módszert amely segít, hogy az uborkák akár hetekig frissek maradjanak. Mit kell tenni?
Sokan találkoztak már azzal a problémával, hogy az uborkák a hűtőben hamar tönkremennek. Előfordul, hogy néhány nap után már fonnyadtak, sőt, néha még penészesek is lesznek. A gond leggyakrabban a helytelen tárolásban rejlik.
Sokan nejlonzacskóba teszik az uborkákat, és így rakják be a hűtőbe.
Ilyen körülmények között az uborkák pállani kezdenek, ami gyorsabb romláshoz vezet. Ezért jobb, ha nem zacskóban teszed őket a hűtőbe.
Tárolás előtt alaposan szárítsd meg az uborkákat, majd tedd tányérra vagy műanyag tálcára, és csak ezután helyezd őket a megfelelő helyre.
Egy trükk, ami egy hónapig frissen tartja az uborkákat
Van egy módszer, amellyel sokkal tovább frissen tarthatod az uborkát a hűtőben. Ez a módszer ugyanúgy működik a saját kertből szedett uborkáknál, mint a boltban vásárolt zöldségeknél.
Ehhez, mielőtt a hűtőbe raknád az uborkákat, tedd őket egy vízzel teli tálba vagy edénybe.
Önts annyi vizet a tálba, hogy az uborkák végét 1-2 centiméter mélyen víz alá meríthesd. Így az uborkákat a hűtő zöldséges fiókjában kell tárolni.
A vizet rendszeresen cserélni kell, és egy másik fontos szabály, hogy az uborkákat ne mosd meg, mielőtt vízbe teszed.
Ezzel a módszerrel az uborkák akár 3-4 hétig is megőrzik frissességüket.