Ha tudja, miket nem szabad csinálni, megelőzheti a súlyos baleseteket a konyhában.
A hatékonyságáról és praktikusságáról ismert gyorsfőző kukta nélkülözhetetlen konyhai eszköz. Van azonban néhány dolog, amit nem szabad megtenni a használata során.
Ennek az eszköznek a használata figyelmet és különleges óvintézkedéseket igényel, hogy mindenki biztonságban legyen, de sajnos nem mindenki van tisztában ezekkel az óvintézkedésekkel.
Ha tudjuk, hogy mely praktikák tiltottak, megelőzhetjük a súlyos baleseteket a konyhában.
Bárkinek, akinek van gyorsfőző kuktája, tilos ezt megtenni (túl veszélyes!)
Ha csak néhány nélkülözhetetlen tárgyat tudnánk felsorolni a konyhában, a gyorsfőző kukta biztosan a lista élén állna.
Hiszen ez az eszköz, különösen a húsok és zöldségek esetében, nagyban csökkenti a főzési időt, megkönnyítve ezzel a háziasszonyok életét.
A tagadhatatlan előnyök ellenére azonban vannak olyan praktikák, amelyek rendkívül veszélyessé válhatnak, és veszélyeztethetik a használóik testi épségét.
Amit nem szabad tenni a gyorsfőző kukta használata során
Először is, szigorúan tilos a kuktát a határértéket meghaladóan megtölteni, ami maximum kétharmad, mivel a biztonsági szelep eltömődhet, ami robbanást okozhat.
Soha ne használjon más márkájú fedelet. Ha eltörik, forduljon hivatalos szakemberhez, vagy vásároljon újat.
Tiltott gyakorlat az is, ha a hőfokot túl magasan hagyja. Amint a nyomás kialakul, azonnal kapcsolja le a hőfokot.
A fedelet se nyissa ki erőszakkal. Várja meg, amíg a nyomás teljesen leenged, mielőtt kinyitja az edényt.
Végül nagyon fontos, hogy a gyorsfőzőt mindig tartsa tisztán, beleértve a szelepeket is, és végezze el a megelőző karbantartást.
Ha ezeket a lépéseket betartja, a baleset kockázata szinte nulla, így az egész család biztonságát garantálja.