A befőttesüvegeknek tökéletesen tisztának és sterilizáltnak kell lenniük. Így biztos lehet benne, hogy nem szennyez be semmit, amit beletesz. Válassza az alábbi 3 technika egyikét, hogy megfelelően fertőtlenítsen.
A befőttesüvegek 3 kockázatmentes fertőtlenítési módszere
Ez az első technika könnyen kivitelezhető, és csak néhány percet igényel.
A fertőtlenítéshez itt találja a részletes lépéseket:
Készítsen elő egy magas falú lábast, amelybe beleteszi a sterilizálandó befőttesüvegeket;
Öntsön bele hideg vizet és tegye bele az üvegeket;
Tegye fel a tűzre, és forralja 20 percig;
Azonban 10 perc elteltével tegye rá a fedelet;
Amikor letelt az idő, kapcsolja le a hőfokot, és tartsa a fedelet zárva;
Készítsen elő egy tiszta, száraz ruhát, és terítse ki egy munkafelületre;
Nyissa ki a fedelet, és vegye ki az üvegeket salátafogóval, vigyázva, hogy ne égesse meg magát;
Tegye az üvegeket fejjel lefelé száradni.
Milyen alternatív technikák léteznek?
Sterilizálhat a sütőben is az alábbiak szerint:
Melegítse elő a sütőt 120 °C-ra;
Amint a belseje felforrósodott, helyezze az üvegeket egy tepsire;
Ügyeljen arra, hogy a törés elkerülése érdekében jól el legyenek helyezve;
Melegítse 5 percig;
Az idő letelte után kapcsolja ki a sütőt, és hagyja az üvegeket 20 percig bent;
Ha ez megtörtént, azonnal beleteheti a lekvárokat vagy szószokat.
Végül pedig ott van a mosogatógépben történő sterilizálás. Ebben az esetben minden egyes üvegbe öntsön egy kis vizet, mielőtt beprogramozna egy magas hőmérsékletű ciklust. Az idő leteltével vegye ki az üvegeket a mosogatógépből és ürítse ki őket.
Végül terítsen egy tiszta ruhát a munkafelületre. Ugyanúgy járjon el, mint az első technikánál, fejjel lefelé szárítsa.