Gyermekkorunk óta azt mondják nekünk, hogy a levesek nagyon egészségesek. És ez igaz is. És hogy a napi étrendje ne csak egészséges és tápláló, hanem finom is legyen, javaslom, hogy készítse el ezt az aromás krémes gombalevest.
A gombaleves az ősz, az erdő és a kényelem illatát árasztja. Még ha nincs is otthon egyetlen erdei gomba sem, csak termesztett, akkor is könnyedén elkészíthet egy finom és laktató gombalevest. Csak ne feledkezzen meg az olvasztott sajtról, ami a leves különleges krémességét adja.
Krémleves gombával
Ma a szerkesztők megosztják az útmutatót, hogyan készítsünk finom gombalevest tejszínnel és olvasztott sajttal. Egyszerű, gyors és finom recept!
Hozzávalók:
2 db burgonya;
300 g gomba;
1 sárgarépa;
100 g olvasztott sajt;
1 evőkanál növényi olaj;
100 ml tejszín;
1 hagyma;
2,5 liter víz;
2 babérlevél;
zöldfűszerek a díszítéshez;
só és bors ízlés szerint.
Elkészítés:
Öntsük a vizet egy lábasba, és tegyük a tűzre. Ezután mossuk meg és hámozzuk meg a burgonyát. Vágjuk a burgonyát apró darabokra, és adjuk a forrásban lévő vízhez. Forraljuk körülbelül 10 percig.
Mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk közepes méretű darabokra a gombát. Pirítsa meg a gombát egy kevés növényi olajban, majd adja hozzá a burgonyához. Főzzük további 5-7 percig.
Mossuk meg a hagymát és a sárgarépát, majd reszeljük le a sárgarépát. A hagymát vágjuk félkarikákra. Egy növényi olajjal felhevített serpenyőben süssük puhára a zöldségeket. Ezután adjuk hozzá a leveshez.
Az sajtot vágja apró darabokra. Adjuk hozzá a leveshez. Folyamatosan keverjük, amíg a sajt megolvad, majd öntsük hozzá a tejszínt. Ízlés szerint sóval és fekete borssal, a végén pedig babérlevéllel ízesítsük.
Ennyi, kész a finom gombaleves. Tálaláskor adjuk hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, adhatunk hozzá pirítóst és provence-i fűszernövényeket is.
Azt is javasoljuk, hogy tanulja meg, hogyan kell gombalevest főzni tejjel. Ezt az első fogást gyakran tálalják éttermekben, de otthon is könnyen elkészítheti.
Ennek a krémes gombalevesnek az illata és íze még a legtapasztaltabb ínyenceket is meggyőzi! Biztosak vagyunk benne, hogy családja nem fogja egyhamar elfelejteni az ízét. A friss fűszernövények színt és tápanyagot adnak az ételnek. Kenyér helyett kekszekkel is tálalható.