Háztartás, Tippek

Büdös és penészes – Élelmiszerek, amiket sose tárolj a kamrában!

A kamrában való tárolásról sokan azt hiszik, hogy minden tartós élelmiszer ott maradhat, de vannak kivételek. A bio és természetes élelmiszerek nem tartalmaznak tartósítószereket, így különös figyelmet igényelnek. Az olaj, ecet, cukor és só sem mindig tartósít megfelelően.

Az egységes, jól zárható tárolók nemcsak védik az élelmiszereket, hanem frissen is tartják őket. A rendezett kamra átláthatóbb és praktikusabb így főzés közben.

A kamra fontos a tartalékok felhalmozásához és az élelmiszerek védelméhez a fénytől, levegőtől és hőtől, így nem romlanak meg idő előtt.

Élelmiszerek, amik megromlanak a kamrában: ezek bontatlanul is jól elvannak, de felnyitás után mindenképp hűtőben tárolja őket, hogy frissességüket megőrizzék.

Juharszirup

Felbontás után a juharszirupot hűtőben kell tárolni, mert melegben és sötétben penészedhet, és elveszítheti ízét és állagát.

Bio mogyoróvaj

A natúr mogyoróvaj gyorsan megavasodik, ha nem hűtőben tartja. Felbontás után mindig tegye hűtőbe, hogy megőrizze ízét és állagát.

Avokádó

Az avokádó gyorsan túléretté válik. Éretlenül kamrában, éretten hűtőben tárolja, és egy napon belül fogyassza el.

Liszt és gabonák

A liszt és gabona fény, nedvesség és hő hatására megromlik. Tárolja őket légmentesen záródó edényben a kamrában, vagy a fagyasztóban.

Olajos magok, csonthéjasok

A diófélék gyorsan megromlanak, ha nem hűtőben tárolja őket. A darált diót, mákot és mandulát akár fagyasztóba is teheti.

Szeletelt kenyér

A pékáruk penészedhetnek, ha nedvességet kapnak és melegben tárolja őket. Hűtőben tartva tovább frissek maradnak, de kenyérzsákban is tárolhatók hűvös, száraz helyen.