A konyhai felületek közül talán a tűzhely tisztítása a legfontosabb, mivel ez az a terület, amely a leginkább ki van téve az ételfoltoknak, kifröccsenéseknek és szennyeződéseknek. Megmutatjuk, hogyan távolíthatod el őket egyszerű módszerekkel.
Csepegtess néhány cseppet a tűzhelyre, és minden szennyeződés eltűnik. Még soha nem ragyogott ennyire.
A tűzhely heti tisztítása kicsit több munkát igényel. Legyen szó üvegkerámia főzőlapról vagy gázfőzőlapról, megmutatjuk a legjobb tisztítási módszert, amely csodákat tesz, és jobban ragyog, mint bármelyik vegyszer használata után.
Hidrogén-peroxid és szódabikarbóna
Kevés más tisztítószer olyan hatékony, mint ez a kombináció. Először egy kefével távolítsd el az összes szennyeződést a tűzhelyről. Szórd be az egész felületet szódabikarbónával, majd csepegtess rá hidrogén-peroxidot. Figyeld, ahogy pezsegve eltávolítja a ráégett szennyeződéseket. A foltok eltávolítása után egyszerűen öblítsd le és töröld szárazra. Ez a módszer mindig működik, és a tűzhely gyönyörűen csillog.
Szódabikarbóna és citrom
A citrom természetes zsíroldó, a szódabikarbóna pedig antibakteriális tulajdonságokkal bír. A szódabikarbóna finom szemcséi segítenek eltávolítani a ráégett foltokat anélkül, hogy megkarcolnák az üveget. Egyszerűen szórj egy marék szódabikarbónát az üveg főzőlapra. Ezután egy citromszelettel dörzsöld át a felületet. Töröld le nedves ronggyal, hogy eltávolítsd a maradék szódát és a citromrostokat.**